Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Tales of Berseria

Tales of Berseria

Kuudestoista kerta toden sanoo

Ensisilmäys voi joskus olla petollinen. Korean Final Fantasy XV:n jälkeen Tales of Berseria näyttää valjulta, mutta pinta kätkee allensa sujuvasti etenevän japanilaisen roolipelin, jolla on pitkä ja monisyinen historia.

Todetaan heti kärkeen, että en ole itse koskaan pelannut Tales-sarjan muita pelejä. Berserian kohdalla mennään jo kuudennessatoista osassa, joten mahdollisuuksia olisi kyllä ollut. Näin ollen tämä ennakko on sarjaan ensi kertaa tutustuvan henkilön vinkkelistä kirjoitettu, vaikka muita roolipelejä onkin tullut pelattua yhteensä tuhansia tunteja.

Tales of Berseria on kolmannesta persoonasta kuvattu rakenteeltaan varsin perinteinen japanilainen roolipeli. Se ilmestyi Japanissa jo elokuussa ja länsimainen julkaisupäivä siintää tammikuun lopussa. Käytössämme oli rajallinen ennakkoversio, joten pitkällisiä loppupäätelmiä pelistä ei voinut vielä tehdä. Tapahtumat sijoittuvat Tales of Zestirian kanssa samaan maailmaan, mutta kauas sen menneisyyteen. Juonta sen enempää paljastamatta luvassa on petoksia, demoneita ja valtataistelua. Ainekset ovat siis hyvin perinteiset, mutta onnistuvat olemaan ainakin pelin alkupuolella riittävän hyvin kokoon keitettyjä mielenkiinnon säilymisen kannalta.

Päähenkilö Velvetiä ja tämän seuruetta ohjastetaan varsin lineaarisesti kohtauksesta ja kylästä toiseen kostoretkellä. Mielenkiintoisesti päähenkilön asema maailmassa on ainakin ensimmäisten tuntien perusteella jossain hyvän ja pahan välimaastossa, koska tämä taistelee kyliä ja kaupunkia suojelevia Manaajia vastaan. Mukaan tarttuvaa jengiä on varsin paljon eksentrisistä maageista demonisamuraisotureihin asti. Final Fantasy XV:stä poikkeavana mukavana yksityiskohtana hahmojen ulkoasua voi pelin edetessä muokata mukavasti, jos esimerkiksi cowboy-hattu sopii mielestäsi erinomaisesti japanilaisen soturin päähän.

Tales of Berseria
Tales of Berseria