Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään






Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vertailua puoli vuotta sitten Wii U:lla pelattuun versioon

  • Teksti: Sergio Figueroa (Käännös: Markus Hirsilä)

Jo aikoinaan Wiillä Zeldan oli määrä tähdittää Nintendon uutta konsolia. Sama on tapahtuva jälleen tänä vuonna maaliskuun alussa. Breath of the Wild on avoimen maailman Zelda, jossa muistinsa menettänyt Link pääsee tutkimaan vapaasti maisemia. Tämä tietenkin edellyttää ensin riittävän voimakkuuden, varusteiden ja tietojen hankkimista. Pääasiallinen esine on nimeltään Sheikah Slate, joka on selkeä viittaus sekä Wii U:n että Switchin kannettaviin ominaisuuksiin. Sheikah Slatea käytetään vuorovaikuttamiseen ympäristön kanssa, ja sen lisäksi telekinesian tyylisenä magneettiaseena.

Sisällön puolesta Lontoossa nähty Switchin demo ei tarjonnut mitään uutta: pelattavana oli täsmälleen sama alkuosio kuin viime vuonna E3:ssa, eikä uuden testauksen aikana ilmennyt pelillisesti mitään uutta. Demo alkaa aivan alusta, kun Link herää luolasta bokserit yllään. Prinsessan äänen herättämänä hän pukeutuu lähimpänä saatavilla olevaan kolttuun, mikä havainnollistaa samalla varusteiden päälle pukemisen tärkeyttä. Mukaan tarttuu myös Sheikah Slate, ja eikun tutkimaan suurta ja avointa maailmaa. Koska pelillisesti luvassa ei ollut mitään uutta, kykeni siksi loistavasti keskittymään ennen kaikkea uuden Zeldan tekniseen suoriutumiseen.

Luolasta poistuttaessa auringonsäteiden sokaiseva kirkkaus on aina yhtä vaikuttava hetki. Maisema on selvästi aiempaa parempi 900p-resoluution ja pidemmän piirtoetäisyyden ansiosta. Sekä Wii U että Switch-versiot tarjoavat saman kartan tutkittavaksi, mutta tarkempi grafiikka helpottaa kaukaisuuksien tähyilyä. Tämä tietenkin helpottaa oman toiminnan suunnittelua.

Romahtaneen Temple of Timen juurella ruohikossa samoileminen auttaa kiinnittämään huomion siihen, että pintojen tekstuurit ovat aiempaa tarkemmat. Merkittävin muutos on silti aiempaa selkeämpi värien kirkkaus. Kyse on tietenkin makuasiasta, mutta toisaalta Zeldaan kuuluu tietynlainen kirkkaiden värien käyttö.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild