Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Torment: Tides of Numenera

Torment: Tides of Numenera

Testissä Planescape: Tormentin henkinen jatko-osa PS4:llä.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)

Torment: Tides of Numenera on henkistä jatkoa klassiselle Planetspace: Torment -roolipelille. Menneisyytensä vuoksi Tides of Numenera onkin saanut jo melkoisesti julkisuutta. inXile on tehnyt selväksi pyrkimyksensä tuoda takaisin vanhan tyylin roolipelaamisen, ja samalla ahtaa tuotteensa täyteen uutta tavaraa tutkittavaksi. Gamereactor pääsi taannoin Lontoossa testaamaan kummajaista PS4:llä.

Perinteisesti tämän lajityypin edustajia on pelailtu PC:llä näppäimistön ja hiiren avulla. Tides of Numenera toimii kuitenkin hienosti PS4:n ohjaimella. Kaikki aina hahmon ohjaamisesta valikoiden plaraamiseen on toteutettu onnistuneesti ja intuitiivisesti. Kehittäjien itsensä mukaan heillä on ollut koko kehityksen ajan mielessään neljä kulmakiveä, joista he kuitenkin mainitsivat vain kolme: erottuva maailma, valinnat ja seuraukset, monipuolinen tarinankerronta.

Numeneran maailma on muuntautunut hienosti peliin, ja kaikessa alleviivataan tutkimisen ja seikkailun merkitystä. Pohja-ajatuksena on ollut kirjailija Arthur C. Clarken kolmas laki: edistynyt teknologia tuntuu taialta, ja tämä on läsnä kaikkialla pelin maailmassa. Tarina sijoittuu vaatimattomasti miljardin vuoden päähän tulevaisuuteen, joten Clarken kuvaama taika on vahvasti läsnä.

Testattu pätkä sijoittui hieman yli puolenväliin päätarinaa, mutta paljon muutakin oli tarjolla. Jonkinlaista seikkailua ja tietoa miltei hyökkäsi kimppuun jokaisen nurkan takaa muodossa tai toisessa. Yleensä kyse oli tietenkin joko päätarinan edistämisestä tai sivutehtävistä. Kahden tunnin pelaamisen aikana pääsi lukemaan huiman määrän erilaista dialogia ja tekemään niissä valintoja. henkilöhahmojen ja yleensä tarinankerronnan määrä onnistui tekemään vaikutuksen.

Toisin sanoen Tides of Numeneraan voi todellakin uppoutua. Parin tunnin aikana peli ei ehtinyt edistyä juuri mihinkään, sillä tutkittavia alueita oli paljon puhumattakaan sivutehtävistä ja muusta tekemisestä. Tekijöiden itsensä mukaan pelillä on kestoa noin 80 tuntia, mikäli haluaa nähdä ja tehdä kaiken.

Torment: Tides of NumeneraTorment: Tides of NumeneraTorment: Tides of Numenera
Torment: Tides of Numenera
Torment: Tides of NumeneraTorment: Tides of Numenera
Torment: Tides of Numenera
Torment: Tides of NumeneraTorment: Tides of Numenera
Torment: Tides of Numenera
Torment: Tides of NumeneraTorment: Tides of NumeneraTorment: Tides of Numenera