Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Get Even

Get Even

Asiat eivät ole aina sitä, miltä ne ensiksi näyttävät. Get Even on tästä mainio esimerkki.

Get Even on ollut työn alla nyt jo jonkin aikaa. Peli oli tarkoitus julkaista alun perin jo vuonna 2015, mutta tänä keväänä projekti on viimein valmistumassa ja välissä olleet vuodet ovat tehneet projektille hyvää. Ennakkotietojen perusteella en tiennyt, mitä Get Eveniltä odottaisin. Kenties kauhuteemaista FPS-pyssyttelyä? Kehittäjillä on taustallaan Painkillerin ja NecrovisioNin kaltaisia nimikkeitä, joten ensimmäinen ajatus pelistä olisi saattanut olla myös varsin looginen.

Vaan voihan pojat, väärässä olin. Kyllä, mukana on kauhuelementtejä. Kyllä, FPS-ammuskeluakin on tarjolla. Mutta näiden lisäksi pelissä on niin paljon muutakin, että kahden tunnin pelaamisen jälkeen olen varma, etten nähnyt vielä puoliakaan pelin tarjoamista yllätyksistä.

Get Even kertoo monisyisen tarinan yksityisetsivät Cole Blackistä, joka saa tehtäväkseen selvittää kryptisen kidnappaustapauksen. Itse rikos astuu tarinassa syrjään varsin nopeasti, sillä matkan varrella Blackin on setvitettävä myös oman menneisyytensä solmut seikkaillessaan aluksi hylätyltä vaikuttavassa mielisairaalassa, jonka tarina jo itsessään on varsin hyinen. Luvassa on juhlat, mutta millaiset, selviää vasta paljon myöhemmin.

The Farm 51 -studion Artur Fojcikin ja Lionel Lovisan mukaan Get Evenin tarkoitus on antaa pelaajan odotuksille kunnolla huutia, pistää pelaaja tuntemaan monia erilaisia tunteita matkan varrella ja samalla kertoa tarina monin eri tavoin. Kenties näin, sillä peli alkaa ensin kauhuseikkailuna, muuttuu sitten tovin ajaksi kävelysimulaattoriksi ja syöksyy sen jälkeen FPS-räiskeen pauloihin. Sen jälkeen sitten ratkotaankin taas ongelmia. Ottaen huomioon sen, miten paljon erilaisia elementtejä peliin on tungettu mukaan, lopputulos voisi olla aivan kammottavan kaoottinen häröpallo. Mutta alun perusteella käykin päinvastoin, sillä mitä enemmän tarina eteni, sitä enemmän halusin nähdä, mitä peli seuraavaksi oikein heittäisikään eteen.

Get EvenGet Even
Get EvenGet Even
Get Even
Get Even
Get Even
Get Even
Get Even
Get Even