Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
The Surge

The Surge

Saimme pikaisen kosketuksen Deck 13 Interactiven tulevaan peliin Pariisissa.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Deck 13 -firman edellinen peli oli vuonna 2014 julkaistu Lords of the Fallen. Se oli fantasiateemainen toimintaroolipeli, jota kritisoitiin liiallisesta Dark Soulsin imitoimisesta. Vinkistä vaarin otettuaan The Surge luo uuden elämyksen robottitulevaisuudessa, jossa on mukana ripaus teollisuusdystopiaa.

Nähdyssä demossa sai tuntuvan kokemuksen pelimekaniikoista: väistelyn ja hyökkäysten tyypillisestä tanssista, vihollisen liikkeiden selvittämisestä ja liikeyhdistelmien hiomisesta parhainta vahinkoa varten. Pelaajalla on käytössään sekä vaaka- että pystysuoria hyökkäyksiä, ja niiden ohella torjunta- ja väistöliikkeitä. Hyökkäykset kuluttavat pelaajan kestävyyttä eli staminaa, jonka loppuessa liikkeistä tulee heikkoja ja hitaita. Jokaisesta osuneesta hyökkäyksestä saa energiaa, jota voi käyttää useisiin erilaisiin liikkeisiin. Kokeiluversiossa tät energiaa pystyi käyttämään vain tappoiskuihin, joita sai tehtyä vihollisen heikennyttyä tarpeeksi. Pelin edetessä pystyy löytämään uusia esineitä, joilla voi hyödyntää tätä energiaa. Energiavarastot hupenevat, kun vihollisiin ei hyökkää. Näin ollen useimmat taistelut alkavat nollista.

Lisäksi taistelussa voi tähdätä erikseen raajoihin, jolloin heikot kohdat löytäessään voi tehdä suurempaa vahinkoa. Lisähaastetta himoitsevalle pelaajalle on myös luvassa palkintoja, sillä vihollisen panssaroituihin ulokkeisiin kohdistetut erikoishyökkäykset repivät raajasta panssarit ja aseet irti. Näitä pudonneita palasia voi hyödyntää myöhemmin omaa panssaria luodessaan. Aseet saa käyttöön välittömästi, mutta panssarin osat täytyy ensin korjata työpöydällä.

Korjailu, rakentelu ja tasojen kartuttaminen tapahtuvat erityisellä työasemalla. Viholliset pudottama teknoroska toimii universaalina materiaalina, jota voi käyttää uusien panssareiden luomiseen, tai mekaanisen tukirangan päivittämiseen. Jokainen ase ja panssarinpalanen vaativat energiaa, jota puolestaan saadaan tukirankaa päivittämällä.

Materiaalien käyttämisestä tulee tasapainottamista vaativaa touhua. Rangan päivittäminen itsessään ei tee mitään, mutta liian hyviä panssareita ei voi käyttää: tukirangalla ei välttämättä ole riittävästi energiaa siihen. Lisäksi mukana on mikrosiruimplantteja, joiden avulla hahmolle saa lukuisia lisäetuja. Näitä ovat esimerkiksi opastuksen avuliaat neuvot, tai vihollisten terveyspisteiden näyttäminen. Lisäksi pelimaailmassa on elementtejä, joiden käyttäminen vaatii korkeatasoisen tukirangan. Esimerkiksi lukittujen ovien takaa voi löytyä lisäaarteita, tai tiettyihin paikkoihin ei vain pääse käsiksi ennen rangan kehittämistä.

The SurgeThe SurgeThe Surge
The SurgeThe SurgeThe Surge