Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Werewolf: The Apocalypse

Werewolf: The Apocalypse

White Wolf keskusteli kanssamme uusimmasta World of Darkness -universumiin sijoittuvasta pelistään.

Ensimmäinen asia, mikä lähes jokaiselle tulee mieleen pöytäroolipelistä, on Dungeons & Dragons. Seuraavana ysäriroolipelien listalla onkin World of Darknessin maailmaan sijoittuvat pelit äitinään vuoden 1991 Vampire: The Masquerade, jonka jälkeen peli jakautui useaksi samaan universumiin sijoittuvaksi eri pelisarjaksi. World of Darknessin pelit tunnetaan myös kansantarinoiden ja mytologian olennoista, niiden välisestä sodasta ja mahdollisuudesta pelata näinä olentoina Dungeons & Dragonsin keskittyessä pääosin fantasiaelementteihin. World of Darkness -sarjaan liittyy kymmeniä eri pöytäroolipelejä, ja Vampire: The Masqueradesta tehtiin muutama videopeli. Näistä tunnetuin on vuoden 2004 Bloodlines. Lisäksi suunnitteilla oli World of Darknessiin sijoittuva MMORPG, jonka kehitys peruutettiin vuonna 2014.

Täten päädytään Werewolf: The Apocalypsen viralliseen videopeliin. Modernin Pohjois-Amerikan fiktiiviseen versioon sijoittuvassa pelissä kuulutaan ihmissuden kaltaiseen garou-rotuun. Garout ovat olleet maailmassa sen syntymästä asti, ja toisin kuin ihmissudet, ei sellaiseksi tulla kirouksesta tai puremasta. Garout kuuluvat kolmeentoista eri heimoon, joista jokaisella on omat määränpäänsä. Maapallon alkuaikoina garou-rodun tehtävänä oli pitää wyrmit eli korruption joukot kaukana maailmasta. Tämän myötä myös ihmisiä lahdattiin satojentuhansien vuosien ajan, ettei heistä vain kasvaisi suurta yhteiskuntaa johtaen siten maailman perikatoon. Lopulta garout antoivat ihmisille mahdollisuuden menestyä, sillä ihmissusilla on myös inhimillinen puolensa.

Tuhat vuotta myöhemmin garout katuvat päätöstään: heimot ovat ristiriidassa siitä, miten ihmisten kanssa tulisi menetellä. Jotkut uskovat ihmisten teknologiseen kehitykseen, kun taas toisten mukaan kaikki ihmiset tulisi tappaa. Apocalypse eli maailmanloppu nimen perässä viittaa ihmissusien jatkuvaan kamppailuun ihmisten tuhotessa heidän maailmaansa. Tätä päätarinaa White Wolf kutsuu "Greenpeaceksi kokaiinin vaikutuksen alla", ja se sitoo pelimaailman oikean elämän ympäristö- ja ideologiakriisien kanssa yhteen.

Werewolf: The Apocalypse