Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Snipperclips: Cut it out, together!

Snipperclips: Cut it out, together!

Virtuaaliset sakset tulevat tarpeeseen Nintendo Switchin julkaisupelissä.

  • Teksti: Fabrizia Malgieri (Käännös: Markus Hirsilä)

Ensikosketus Switchin joy-con-ohjaimien kanssa kuljetti aatokset välittömästi menneisyyteen, kun silloin joskus pääsi ensimmäisen kerran Wiin kapuloita hypistelemään. Maaliskuun alussa ilmeisesti 1-2 Switch on oleva se peli, joka parhaiten havainnollistaa uusien ohjaimien käyttömahdollisuuksia. Silti jotain samanlaista tenhoa on luvassa myös SFB Gamesin tekemässä Snipperclips: Cut it out, together! -pelissä. Siksi onkin sääli, että se on ainakin näin ennakkoon jäänyt rikollisen vähälle huomiolle isompien nimikkeiden varastaessa huomion. Yksinkertaisesta lähtökohdastaan huolimatta Snipperclipsillä on mahdollisuus kohota todellisen yllättäjän asemaan alkuvuoden pelitarjonnassa.

Uuden pulmapelin ideana on maksimissaan neljän pelaajan kesken ohjata kahta väritettyä korttia, jotka on nimetty Snipiksi ja Clipiksi. Näitä kahta sitten käytetään ratkaisemaan pitkin poikin pelin maailmaa ripoteltuja pulmia. Matkan varrella kortit muuntautuvat jos jonkinlaiseen muotoon niin kuin paperilta voi odottaakin. Alkupuolen tehtävissä tulee lähinnä vain pyöritellä Snipiä ja Clipiä oikeaan asentoon oikeassa paikassa ruutua. Suorituksen tarkkuuden näyttää yläreunan mittari. Toisin sanoen tehtävänä on tehdä kahdesta erillisestä kortista vaaditun kaltainen esine - esimerkiksi sydän - pyörittäen ja liikutellen Snipiä ja Clipiä ruudulla. Perusohjauksen tultua tutuksi peli esittelee mukaan uuden mekaniikan, joka on keskeinen myöhempiä pulmia ratkottaessa. Kyse on tietenkin saksilla leikkaamisesta.

Snip ja Clip täytyy siis kyetä leikkaamaan oikeanlaisiin muotoihin tehtävän ratkaisemiseksi. Testatussa pätkässä tuli heittää koripallo ruudun yläosassa olevaan koriin. Ensin täytyi leikata toista korttia koveraksi paremman tarttumapinnan aikaansaamiseksi, ja toista korttia riittävän ohueksi nappia painaakseen pallon vapauttamiseksi. Katso alta kuva tilanteen selventämiseksi.

Snipperclips: Cut it out, together!Snipperclips: Cut it out, together!

Kun pallo oli viimein saatu hyppysiin, oli aika laittaa Snip ja Clip päällekkäin koriin yltämiseksi samalla kannatellen palloa pään päällä. Homma ei ollut ihan niin helppoa kuin olisi voinut luulla, sillä joy-conien liikeohjaus on varsin tarkka. Mikäli leikkaamisessa tai muussa välivaiheessa tekee virheen, on onneksi mahdollista palata takaisin alkuun aloittaen tehtävä alusta.

Testihetki Snipperclips: Cut it out, together! -pelin kanssa jäi hyvin lyhyeksi. Silti potentiaali kiinnostavaksi yhteistyöpeliksi kävi hyvin selväksi. Poikkeuksellisen intuitiivisen ja toimivan ohjauksen ansiosta SFB: n pulmailu vaikuttaa kiinnostavalta ja värikkäältä julkaisupeliltä. Vaikeustaso tuntui riittävän haastavalta varsinkin silloin, kun pelaa yhdessä ystävien kanssa. Luvassa on myös yksinpeli, mutta tällä hetkellä siitä ei ole mitään tietoa. Snipperclips tavoittelee klassista, muiden ihmisten kanssa samalla sohvalla koettavan moninpelin riemua. Tällaiset asiat eivät koskaan mene ainakaan täysin pois muodista.

Taiteelliselta kannalta pelistä näyttää muotoutuvan pienen mittakaavan mestariteos, jossa on onnistunut taso- ja hahmosuunnittelu. Tällä saralla Nintendon pelithän ovat aina loistaneet. Joy-con-ohjainten pienestä koosta huolimatta ne istuivat hyvin käsiin ja tekivät toiminnan nautinnolliseksi.

Harmillisesti Snipperclipsin kaltainen ainutlaatuinen peli on jäänyt toistaiseksi hyvin vähälle huomiolle. Kokeilussa oli vasta pienen pieni osa kokonaisuudesta, mutta valmis tuote on varmasti omiaan houkuttamaan saman sohvan monipelaajia Switchin pariin. Samaa ilmiötä tapahtui muinoin Nintendo Wiin kanssa. Snipperclipsiä kannattaa odottaa varsinkin, jos on kolme muuta kaveria mukana liittymässä karkeloihin.

Snipperclips: Cut it out, together!