Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Tekken 7

Tekken 7

Testissä viimeisin versio Bandai Namcon taistelupelistä.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)

Bandai Namco järjesti taannoin Lontoossa tilaisuuden, jossa oli esillä heidän tulevia pelejään. Testiin pääsi Tekken 7, joka on määrä julkaista kesäkuussa niin PC: lle, PS4: lle kuin Xbox Onellekin.

Uusista hahmoista pääsi ensimmäisenä käsiksi Master Raveniin, jota ohjataan hyvin samalla tavalla kuin Raven-nimistä toista Tekken-taistelijaa. Master Raven on hyvin liikkuvaa sorttia, ja nopeilla tekniikoilla saa aikaan paljon vahinkoa. Jos siis hahmoa osaa käyttää oikein. Lyhyt testihetki ei antanut mahdollisuutta liikevalikoiman syvälliseen opiskeluun. Master Ravenin miekka oli erityisen käyttökelpoinen vempele.

Testatuista hahmoista Shadeen oli ehdottomasti se vähiten innostava. Hänen taistelutyylinsä ei näyttänyt erityisen kiinnostavalta, vaikka tehokas käyttää se silti on tuloksiensa puolesta. Kuullut dialogipätkät antavat osviittaa varsin rauhallisesta ja pasifistisesta hahmosta, mikä tuntuu oivalta vastapainolta Tekkenin muuten niin mahtailevassa kaartissa. Hauskana yksityiskohtana huomasi sen, että Shadeenin päähine putoaa maahan hänen otettuaan tarpeeksi osumaa lättyynsä. Tämä päähine myös pysyy maassa koko jäljellä olevan ottelun ajan.

Kokeilussa oli myös suurikokoinen Gigas, jonka tyyli olikin aivan erilainen muihin verrattuna. Gigas nojaa ennen kaikkea voimaan, minkä voi päätellä jo fyysisestä koostakin. Hyökkäykset ovat selvästi hitaampia ja siten helpommin väistettäviä. Oikein käytettynä niillä kuitenkin todellakin rokataan. Gigas on myös loistava painostamiseen, joten seinän viereen jäänyt poloinen vastustaja on Gigasille helppoa kauraa maahan läiskittäväksi.

Viimeinen testattu uusi hahmo oli odotettu ja mainostettu Akuma. Hienoa on se, kuinka Akuma tuo hieman Street Fighterin tunnelmaa Tekkeniin. Liikevalikoima paljastaa selvästi hahmon juuret Capcomin pelisarjassa, mutta Akuma on sulautunut onnistuneesti muiden Tekken-tappelijoiden joukkoon ulkonäkönsä puolesta. Taistelutyyli on sanalla sanoen voimakas, ja monet klassiset liikkeet hadokenia myöten ovat käytettävissä.

Hieman hämmentävästi latausajat olivat testihetken aikana varsin pitkät, eikä tämä siis ole lainkaan parantunut sitten viimeksi tehdyn testauksen. Jokaista latausruutua tuijoteltiin noin 30 sekunnin ajan, jonka aikana taukokuvan ruudunpäivitys selvästi notkahteli ja värisi. Mistään suuresta ongelmasta ei ole kyse, mutta silti sen huomaa pelatessaan. Tavallisesti tällaiset pikkujutut onneksi korjataan julkaisuun mennessä.

Tekken 7Tekken 7
Tekken 7Tekken 7
Tekken 7