Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda

Gamereactor otti viimeisen ennakkotuntuman neljänteen "Massaan" Electronic Artsin toimistolla Lontoossa.

  • Teksti: Mike Holmes: (Käännös: Markus Hirsilä)

Mass Effect: Andromeda on neljäs osa Biowaren tunnettuun toimintaroolipelisarjaan, ja peli on rakennettu ennen kaikkea tutkimisen ympärille. Tämä oli muinoin sen alkuperäisenkin Mass Effect -pelin lähtöajatus. Andromedan on määrä keskittyä ison tarinan ohella myös vahvasti erilaisiin henkilöhahmoihin, joista jokaisella on omat syynsä liittyä pelaajan kanssa seikkailuun. Matka Andromedan galaksiin on pitkälti yksisuuntainen reissu, jossa meikäläisen Linnunradan asukkaat ovatkin niitä ulkoavaruuden olioita.

Kokonaan uusi maailmankaikkeuden kolkka mahdollistaa pelaajan asettamisen tilanteisiin, joissa hän ei enää olekaan se kaikkein kehittynein ja vahvin mahti maailmassa. Saavuttuaan uuteen galaksiin ihmiset liittolaisineen asettuvat Helius Clusteriin, joka toimii uuden pelin aloituspaikkana ja hiekkalaatikkona. Uskottavuutta tavoitellessaan Bioware kertoo olleensa yhteydessä ESA:n eli European Space Agencyn kanssa. Tekijät luovat tieteistarinaa, mutta haluavat pohjan silti olevan vankasti todellisuudessa. Biowaren mukaan mittakaava on suurempi kuin koskaan yhtiön peleissä. Esimerkiksi mainittiin joidenkin yksittäisten planeettojen olevan suurempia kuin koko Dragon Age: Inquisition. Helius Cluster on tietysti väärällään paikkoja tutkittavaksi, mukaan lukien useita tarinaan linkittyviä planeettoja. Sivutehtävät johdattavat joskus kauaksikin niiltä sijoilta, joita pitkin olisi kulkenut pelkkää päätarinaa seuratessaan. Erilliset uskollisuustehtävät vaikuttavat puolestaan keskeisesti siihen, miten miehistön jäsenet pelaajaan suhtautuvat.

Biowarelle ominaiseen tyyliin miehistön välisiin suhteisiin on panostettu, joskin tällä kerralla aiempaa monipuolisemmin. Perinteisten romanssien lisäksi vuorovaikutuksessa on nyt erilaisia tasoja aina kevyestä flirttailusta yhden yön pikasuhteisiin saakka. Suurin osa tästä ihmissuhdedraamasta tapahtuu Tempest-aluksen sisällä. Uuden aluksen selkein ero edeltäjä Normandyyn verrattuna on pienempi fyysinen koko. Tiiviimmässä tilassa kuitenkin hoidetaan niin suhteita kuin valmistaudutaan tuleviin koitoksiin.

Aluksella on useita näyttöpäätteitä, joiden kautta pääsee hoitamaan tarpeellisia asioita. Odotetuin on tietysti ympäröivän avaruuden näyttävä kartta, jonka avulla omaa alusta ohjataan avaruuden tyhjyydessä. Erillisessä neuvotteluhuoneessa tehtyä matkaa käydään läpi miehistön kanssa. Yhdestä päätteestä puolestaan pääsee käsiksi moninpelitoimintoihin, joka ei tällä kerralla ole linkitetty yksinpelissä tehtyihin edesottamuksiin. Moninpeliä ei valitettavasti ollut mahdollista testata. Käsiksi päästiin onneksi kahteen erilaiseen tehtävään, joista toinen on aivan pelin alussa, ja toinen puolestaan hieman myöhemmin tarinassa vastaan tuleva.

Mass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: Andromeda
Mass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: Andromeda
Mass Effect: Andromeda