Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Lego Worlds

Lego Worlds

TT Gamesin kulmikas hiekkalaatikkopeli on viettänyt aikansa Steamin Early Access -palvelussa. Gamereactor pääsi käsiksi PS4-versioon ennakkoon.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)

Lego Worlds on jo löytänyt oman yleisönsä Steamin Early Access -palvelun kautta, jossa peli on viihtynyt kesäkuusta 2015 lähtien. Lego Worlds yhdistää legopeleille ominaisen tyylin ja pelattavuuden avoimen maailman rakenteluun. Peli on määrä julkaista 7. maaliskuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle Switch-version seuratessa perässä jossain tulevaisuudessa. Gamereactor pääsi käsiksi PS4-versioon Lontoossa.

Kehittäjien itsensä mukaan Lego Worldsin ideana on tulla mestarirakentajaksi (Master Builder). Testihetki alkoi tilanteesta, jossa pelaaja toimii astronauttina työskennellen oman aluksensa ulkopuolella. Avaruuskapseli on juuri ottanut osumaa ohi kiitäneistä meteoreista ja nyt ollaan suu auki, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Hahmonluontiruudun kautta syöksytäänkin jo ensimmäiseen maailmaan, joka on merirosvojen kansoittama.

Pelaajan alus on sökönä, ja korjausoperaatiota varten tarvitsee hankkia kolme kultaista legopalikkaa. Nämä ovat tietenkin levällään pitkin poikin pienellä saarella. Sitten kirjaimellisesti taivaalta putoaa komeetan mukana discovery-työkalu, joka on koko pelin tärkein apuväline. Sen avulla kohteita pystyy tunnistamaan, ja niitä pystyy myös monistamaan pelin sisäistä valuuttaa vastaan. Pelin edetessä tutkittavaksi aukeaa odotetusti uusia rakennuspalikoita ja uusia paikkoja, mutta ennen kaikkea uusia työkaluja. Niihin pääsee käsiksi PS4:llä painamalla kolmionapin pohjaan pyörövalikon aukaisemiseksi. Työkalun löytymisen jälkeen seuraa lyhyt video, joka opettaa salat. Pyörövalikon käyttäminen voisi olla helpompaakin, ja esimerkiksi jonkinlainen pikavalinta eri työkalujen välillä olisi ollut tervetullut lisäys. Kokonaisuutena välineiden käyttäminen oli kuitenkin riittävän selkeää ja helppoa.

Merirosvosaaren ohella testissä pääsi näkemään muutaman muunkin paikan. Mieleen jäi varsinkin tulivuorien, luiden ja luolamiesten kansoittama saari. Karamellista innoittunut saari oli väärällään taloja ja työmiehiä. Aavikkosaarella puolestaan oli paljon apinoita. Oletettavaa siis on, että vastaavanlainen monipuolisuus ja jonkinlainen satunnaisuus säilyvät läpi koko pelin.

Pelaamisen runko hahmottui testin aikana varsin hyvin. Alus laskeutuu uuteen paikkaan, pelaaja etsii tarvittavan määrän kultaisia legopalikoita, jonka jälkeen sama tehdään uudestaan. Kolmas testattu paikka sekoitti kuitenkin pakkaa. Uusi maisema ei avautunutkaan samalla kaavalla kuin muut, ja käsiksi pääsi loogisen jatkon sijasta jo aiemmin mainittuun apinoiden kansoittamaan aavikkosaareen. Testin aikana ei ehtinyt selvittämään, mitä kohdattu kummallisuus oikeastaan tarkoitti Lego Worldsin rakenteen suhteen.

Lego WorldsLego Worlds
Lego WorldsLego WorldsLego Worlds