Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Warhammer 40,000: Dawn of War III

Warhammer 40,000: Dawn of War III

Murhaa ja moninpelin magiaa

Relic Entertainment luottaa peruslaskuoppiin. Dawn of War 3:n tapauksessa yksi plus kaksi on kolme. Uutukainen poimii nimittäin elementtejä sarjan ensimmäisestä ja toisesta osasta tuodakseen Games Workshopin Warhammer 40K:n synkänjulman vision näyttävällä tavalla pelimuotoon.

Moninpeliin keskittyvä testipäivä käytiin yllättävän aurinkoisessa helmikuisessa Lontoossa. Kaksi pitkää konerivistöä odotti eri medioiden edustajia, jotka heitettiin suoraan altaan syvään päähän hyvin vähäisellä valmistautumisella. Ehdimme samalla jututtamaan pelin pääsuunnittelija Caro Mastrettaa moninpelin suuntaviivoista. Relicin palkitun reaaliaikastrategian kolmas iteraatio sisältää kolme eri rotua lukuisine sankariyksiköineen. Avaruusjääkäreillä, örkeillä ja eldareilla (avaruushaltijoita, käytännössä) saavat moninpelivastuun lisäksi omat kampanjansa. Se ei ollut kuitenkaan tämän visiitin tarkoituksena, sillä kirjoittajat pistettiin vastakkain pelin kaksintaisteluihin tai tiimimatseihin. Apupyöriä ei juuri ollut, joten ensimmäinen matsi meni väkisin perusasioita mahdollisimman hätäisesti opetellessa.

Suurin osa ajastamme kului kaksi-vastaan-kaksi-pelimuodon ja sen varsin kompaktin kartan parissa. Molemmat joukkueet aloittavat kentän vastakkaisilta reunoilta, tarkoituksenaan jyrätä vastustajan tukikohta. Kartan keskiväli on täytetty kaapattavilla resurssipisteillä. Osa niistä tuottaa energiaa tai "rakennuspisteitä" yksiköiden tuottamista varten. Toiset generoivat hiljalleen erittäin merkittäviä "sankaripisteitä", joita käytetään pelin voimakkaimpien soturien kutsumiseen. Sopivan rodun lisäksi pelin alussa valitaan nimittäin kolme toisistaan paljon poikkeavaa sankaria. Halvemmat yksiköt saavat paljon peliaikaa heti matsin alusta asti ja ehtivät kuollessaankin palaamaan vielä kentälle. Massiivisen kokoiset mörssärit kuten Imperial Knight tai Gorkanaut pääsevät taisteluun mukaan lähinnä loppurutistuksen ajaksi.

Härskien ryntäystaktiikoiden välttämiseksi ja moninpelin rakenteen luomiseksi peliin on tuotu vaiheittainen omaa tukikohtaa suojaavien rakennusten jono. Jotta vihulaisen ytimeen pääsee iskemään, pitää ensin hävittää sitä suojaava valtava tykkitorni. Se taas ottaa vahinkoa vasta, kun sen suojakentän generaattori on pistetty palasiksi. Eri rakennukset eivät sijaitse aivan tukikohtasi keskustassa, joten niiden ympärille kehittyy luonnollisia taistelutantereita. Tämä "tehtäväpohjainen" moninpeli luokin uudenlaisia taktiikoita niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin. Kahdessa ensimmäisessä ottelussamme jaoimme vuoroja sen mukaan, kummalla oli sillä hetkellä iskukykyisempi armeija. Puolustaja keskittyi istumaan aloillaan ja rekrytoimaan yksiköitä samalla, kun hyökkääjä keskittyi joukkojensa mahdollisimman tehokkaaseen komentamiseen. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten pelaajien taktiikat kehittyvät täsmäiskuja vaativassa järjestelmässä.

Dawn of War 3:n moninpeli on selkeästi enemmän mikro- kuin makropainotteinen. Menestyminen vaatii siis yksiköiden tehokasta käyttöä valtavan tuotantokoneiston rakentamisen sijaan. Monilla yksiköistä on aktivoitavia kykyjä kuten kranaatteja, raketti-iskuja tai valtavia loikkia hyödynnettäväksi. Resursseja kerätään automaattisesti pisteitä valtaamalla, eikä niitä voi linnoittaa läpipääsemättömäksi tykkitornein tai miinakentin. Pelaajan on jaettava huomiota jatkuvasti moneen paikkaan, joten pikaiset refleksit voivat paikata alimitoitetun tulivoiman jos vastustaja ei ole aivan tilanteen tasalla. Otteluiden kesto tähtää noin 30-40 minuutin mittaan, eli tuotantotalouden kanssa ei räpelletä pitkiä aikoja. Resurssit ovat joka tapauksessa aina kortilla, joten puolentusinan parakin rakentamisessa ei ole juuri järkeä.

Warhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War III
Warhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War III
Warhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War IIIWarhammer 40,000: Dawn of War III