Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Injustice 2

Injustice 2

Taistelupelin jatko-osasta on muotoutumassa kelpo kokemus.

  • Teksti: Kim Visnes (Käännös: Markus Hirsilä)

Vuosi 2013 toi muassaan pelin Injustice: Gods Among Us, ja monin tavoin juuri sitä sarjakuvien ystävät olivat odottaneet. DC Comics itse osallistui pelin tarinan kehittelyyn. Injustice-sarjan olennainen ero perinteiseen on se, että Teräsmiehestä on tehty pahis. Moinen on sanalla sanoen virkistävää, sillä yleensä Teräsmiehen roolina on ollut puhtoinen partiopoika.

Injustice 2:n suurin uutinen on tavaroiden hankintaan nojaava pelimekaniikka. Roinaa ansaitaan kuin roolipeleissä ikään eli pelaamalla. Tässä tapauksessa siis voittamalla ja häviämällä otteluita. Diablon ja Niohin malliin tavaroissa on omat numeraaliset tilastonsa, joilla oman hahmon suorituskyky muuttuu. Uudet varusteet muuttavat myös ulkonäköä eivätkä pelkästään väriä kuten esimerkiksi Street Fighterissa. Tekijöiden ilmoituksen mukaan lisävarusteita ei jätetä DLC-latauksien taakse.

Erilaisten varusteiden ulkonäköä muokkaavien yhdistelmien määrä on varsin vaikuttava. Vastakkain saattavat asettua esimerkiksi purppuraviittainen Teräsmies, ja valkoiseen haarniskaan sonnustautunut Batman. Aivan mitä tahansa ei silti voi tehdä. Jokaisella hahmolla on oma tyypillinen ulkonäkönsä, joten esimerkiksi silkkaa värikästä sirkuspelleä ei voi hahmostaan muokata. Värivaihtoehdot ovat nimeltään shadereita, ja niitä ansaitaan muun roinan tavoin pelaamalla.

Varusteissa on mukana niin sanottuja augmentointeja, joilla roina muuttaa hahmon liikevalikoimaa. Joko mukaan tulee kokonaan uusia liikkeitä, tai sitten tietyn tekniikan suorituksen suoritustapa ja lopputulos muuttuvat. Esimerkiksi Supergirlin kuumakatse muuttaa väriään tehden samalla lisää vahinkoa. Pisteenä iin päällä yhtenäisen asukokonaisuuden kerännyt pelaaja saa ylimääräistä boostia hahmolleen massiivimoninpelien haarniskakokonaisuuksien malliin.

Tekijöillä on omien sanojensa mukaan ollut hauskaa uutta taiteellista ilmettä luodessaan. Tarkoituksena on myös lisätä ajan kuluessa peliin lisää varusteita koko elinkaaren ajan. Tuon elinkaaren pituutta ei tietenkään kukaan vielä toistaiseksi tiedä.

Injustice 2Injustice 2
Injustice 2Injustice 2