Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Agents of Mayhem

Agents of Mayhem

Saints Row'n tekijöiden uusi peli, joka tuntuu Saints Row'lta.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Agents of Mayhem

Volitionin Agents of Mayhemista on kuultu ennakkoon ainakin se, että siinä pelataan moraalittomilla agenteilla sotimassa pahaa Etelä-Koreaa vastaan. Gamereactor pääsi taannoin Lontoossa ottamaan tuntumaa Saints Row'n kehittäjänä muistettavan yhtiön uuteen peliin.

Demossa pääsi käsiksi kouralliseen tehtäviä. Yksi niistä oli opastusosio, toinen agenttien esittely ja loput antoivat mielikuvaa tulossa olevasta tehtävien kirjosta ja niitä suorittavista agenteista. Tarinallisesti pelistä ei ole paljoa lisää kerrottavaa. Pelaaja on eräs Agent of Mayhem, jonka tulee tuhota paha armeija nimeltä Legion pois maailmaa terrorisoimasta. Jokainen agentti on kuitenkin mukana menossa omista itsekkäistä ja jokseenkin moraalittomista syistään. Odotetusti tämä käy ilmi hahmoissa, jotka eivät pelaa sääntöjen mukaan ja tekevät pääosin hommia yksin muista sen kummemmin välittämättä.

Moraalittoman toiminnan tarkoituksena on kirjoittaa uusiksi pelin sankareilta odotettavan käytöksen säännöt. Hieman samaan tyyliin Saints Row teki pilaa tiettyjen pelien ja elokuvien käyttämistä kliseistä. Demossa nähty (tai oikeastaan kuultu) negatiivinen yllätys oli pelin sanalla sanoen laimea dialogi. Opastusosion hämmentävän kliseinen sanailu onneksi parani muissa nähdyissä tehtävissä, mutta pelin lähtöajatuksen huomioon ottaen aloitus on kehno.

Agents of Mayhem sijoittuu Saints Row'n maailmaan. Alussa nähtävä huone oli kauttaaltaan Saints Row'sta tutun violetin värinen, ja Saints-jengin symboli oli näkyvästi esillä. Kingpin-niminen agentti on Saints Row -peleistä tuttu Pierce Washington, ja viittauksia on paljon enemmänkin. Näin ollen Saints Row'n ystävillä tulee olemaan hauskaa Agents of Mayhemin parissa, vaikkei peli suoraan linkissä olekaan aiempiin peleihin.

Agents of Mayhem

Saints Row IV:n faint tulevat olemaan erityisen mielissään. Samalla aiempien - enemmän reaalimaailmaan sidottujen - Saints Row -pelien ystävät eivät varmaankaan ole yhtä innoissaan. Agents of Mayhem on niin sanotusti sata lasissa viilettävä epärealistinen ja värikäs soppa, jossa kaikki tehdään kieli tukevasti poskessa. Kaikki lyödään läskiksi, vaikka tarinassa yksityisarmeija lahtaa miljoonittain ihmisiä.

Sama pätee myös pelatavuuteen. Meininki vaihtelee valitun agentin mukaan, sillä heidän käyttämänsä varustus ja aseet ovat erilaisia. Jutun juoni on kuitenkin pelata kolmannesta persoonasta avoimessa maailmassa ja ammuskella vihollisia. Painopiste on nopeassa liikkumisessa, jossa ei koskaan saa jäädä paikoilleen. Kolmoishyppy auttaa paljon, joka tekee osiltaan toiminnasta jatkuvaa. Hieman helpommalla vaikeustasolla pelatessa hetkenkin paikoilleen jääminen merkitsee välitöntä kuolemaa.

Agents of Mayhem
Agents of MayhemAgents of MayhemAgents of Mayhem