Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Conan Exiles

Conan Exiles

Gamereactorin testissä verkossa paljon puhetta aiheuttanut Funcomin selviytymispeli

  • Teksti: Ford James (Käännös: Markus Hirsilä)

Steamin Early Access -palvelussa on totisesti paljon erilaisia selviytymispelejä tarjolla. Eräs niistä on kuitenkin kerännyt viime aikoina puoleensa muita enemmän huomiota: Conan Exiles. Funcomin kehittämässä pelissä asetutaan nimensä mukaisesti maanpakolaisen saappaisiin. Uhkana ovat niin hirviöt, barbaarit kuin muut maanpakolaisetkin. Suunnilleen kaikki haluavat pelaajan hengiltä muutamaa peuraa ja jänistä lukuun ottamatta.

Conan Exiles on parhaimmillaan silloin, kun siitä tietää etukäteen mahdollisimman vähän. Heti aluksi pelaaja kiskotaan alas teloitusvälineenä toimivalta ristiltä, ja sitten jo samoillaan tallattuja polkuja pitkin autiomaassa. Vastaan ei tule muuta kuin harpyijan näköinen olio, joka kirkaisee ja pakenee pelaajan nähdessään. Erikoista on se, että aivan aluksi on kuoltava janoon, eikä moista kohtaloa voi välttää. On käytännössä mahdotonta kartuttaa oman hahmon tasoa vedenhankintalaitteen rakentamiseen vaadittavalle tasolle ennen kuolemista. Sama pätee myös sänkyyn, joka toimii pysyvänä uudelleensyntymispaikkana. Läheiseen kirstuun voi varastoida löydetyt tavarat. Lyhyesti sanottuna edessä on paljon yritystä ja erehdystä ennen kuin voi odottaa pystyvänsä tekemään jotain merkitsevää edistystä.

Muutaman kerran nälkään ja janoon kuoltuaan pääsee viimeinkin järven äärelle, jossa jano sammutetaan uimalla. Seuraavaksi täytyy miettiä, mikä on se paras saatavilla oleva ruoka. Vastaus ovat tietenkin lähialueilla samoilevat elikot, mutta metsästysvälineiden rakentaminen edellyttää oman hahmon kokemustason kartuttamista. Alkuun pääsee tekemällä hakun tai kirveen, joilla saa maastosta irti kiveä ja puuta. Seuraavaksi aikaa kuluu sen oppimisessa, mitkä oliot jättävät pelaajan rauhaan ja mitkä hyökkäävät välittömästi kimppuun. Tämä on kuitenkin vasta puolikas voittoa, sillä seuraavaksi on tiedettävä, millaisten elikoiden kimppuun kannattaa käydä. Kaiken tämän jälkeen on vasta saavuttanut jonkinlaisen otteen pelistä, ja pystyy rakentamaan itselleen leirin.

Tässä vaiheessa Conan Exiles muuttuu jokseenkin liian hitaasti eteneväksi. Jokainen pystyyn laitettava rakennus vaatii melkoisen paljon tavaroita, kuten esimerkiksi 50 kiveä rakennuksen perustusta varten. Tämä johtaa sen miettimiseen, asettaako etusijalle hahmonkehityksessä selviytymistaidot jatkaen samoiluaan pitkin ja poikin vahvistuen matkan varrella. Toinen vaihtoehto on kehittää rakennuskykyjä. Tämä puolestaan johtaa pakkoon kierrellä vain pienellä alueella metsästellen ainoastaan pieniä elikoita jonkin suuren vesilähteen ympärillä.

Conan Exiles
Conan Exiles
Conan ExilesConan ExilesConan Exiles