Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Prey

Prey

Vielä kerran ennakkokatsauksessa Prey

  • Teksti: Mike Holmes (Käännös: Markus Hirsilä)

Ilmiselvistä eroista huolimatta Prey on selvästi Dishonored-pelien kehittäneen Arkanen käsialaa. Se sama taiteellinen tyyli ja yksityiskohtiin keskittyminen on edelleen läsnä. Luonnollisesti Prey'ssä on paljon erojakin, jotka tekevät siitä oman teoksensa.

Tarina on tieteisteemainen, jossa muistinsa menettänyt päähenkilö taistelee muotoa muuttavia avaruuspahiksia vastaan Maata kiertävällä Talos 1 -avaruusaluksella. Morgan Yun sukupuolen saa valita itse. Miehenä tai naisena pelaaminen on suurimmaksi osaksi samanlaista, mutta joitakin eroja on. Esimerkiksi naisena pelatessa mukana kulkeva tekoäly puhuu myös naisen äänellä.

Testitilaisuudessa pelattiin ensin jo aiemmin nähty osuus alusta, jonka jälkeen testi siirtyi muutaman pelitunnin päähän eteenpäin. Yulla ei vielä ollut kovinkaan montaa erikoiskykyä avattuna, mutta onneksi sentään jotain oli uutena annettu testattavaksi maisemien tutkimisen ohella.

Vaikuttavaa oli ennen kaikkea havainto, kuinka uskottavan tuntuisesti pelimekaniikat sidotaan osaksi Prey'n tarinaa. Jokseenkin persoonattomalla sankarilla on kerrottu paljonkin tarinoita peleissä, mutta hyvin harvoin se tehdään yhtä pitkälle mietitysti kuin Prey'ssä. Kaikki ruudulla nähty on saatu palvelemaan tarinaa. Tämä on tietenkin iso tekijä immersion luomisessa.

Dishonoredissa oltiin pääasiassa metsästäjiä, mutta Prey'ssä roolina on olla enemmänkin saalis. Pahiksena nähdään muotoa muuttavat mimic-örvöt. Suurikokoisemmat saattavat omaksua jopa ihmisen kaltaisen muodon, kun taas pienemmät voivat muuttua tutuiksi esineiksi näin pelimaailmaan naamioituen. Toisin sanoen mikä tahansa kohdattava asia saattaa olla vihollinen.

PreyPreyPrey
PreyPrey