Suomi
Gamereactor
ennakot
Marvel vs. Capcom: Infinite

Marvel vs. Capcom: Infinite

Tarinatilakin on tulossa, mutta keskitytään nyt vain taistoihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Marvel vs. Capcom: Infinitessa ei ole järjestysnumeroa 4, koska pelissä on ensimmäistä kertaa sarjan historiassa myös pelattava tarinatila. Sen pitäisi vastata kysymykseen, miksi kaksi niin erilaista universumia on päätynyt turpakäräjille keskenään. Tästä huolimatta Gamereactorin ennakko keskittyi pelin siihen kaikkein olennaisimpaan osuuteen eli taisteluun.

Capcom lupailee aiempaa enemmän marvelmaista menoa, jossa henkilöhahmoja ajavat eteenpäin juonelliset vaikuttimet. Hyvä ja paha käyvät selviksi välivideoissa ja dialogissa. Esimerkiksi Iron Man ja Mega Man eivät kuluta aikaansa tykkien koon vertailuun, vaan liittoutuvat Ultron Sigmaa vastaan. Pahiksen aikeena on tartuttaa kaikkeen orgaaniseen elämään kyberneettinen virus.

Tällä hetkellä on tiedossa, että kaikkiaan 13 taistelijaa on liittymässä taistoon. Kavalkadi on sekalainen joukko Capcomin, Avengersin ja Guardians of the Galaxyn hahmoja. Oletettavasti tappelijoiden määrä kasvaa julkaisun lähestyessä, joten hahmojen kokonaislukumäärä ei ole vielä tiedossa. Odotettavissa on silti enemmän X-Men-hahmoja, Street Fighterin mätkijöitä ja Mega Mania.

Tuttu 2 vs. 2 -tappelu tekee paluun, ja avain voittoon on oikea-aikainen hahmojen välillä vaihteleminen. Marvel vs. Capcom -peleissä meno on mahdollisimman vauhdikasta, ja mukaan heitetään vielä annos perinteistä nappien hakkausta. Moinen ei toimisi esimerkiksi Street Fighterissa. Jo muutaman matsin jälkeen oli selvää, että Infinitessä tiimipelaamisen hyödyntäminen on suorastaan elinehto.

Tämä on mainos:

Ensimmäisen matsin pariksi päätyivät Ryu ja Chun-Li, ja jo alkutahdit havainnollistivat sarjalle ominaista kaoottista menoa. Pienellä kokemuksella on helppo tehdä jopa 15 iskun yhdistelmähyökkäyksiä. Toinen ottelu olikin jo aivan toista maata: Chris Redfield ja Ultron luottivat pääasiassa kaukaa tehtäviin hyökkäyksiin, ja osumat tuntuivat harmillisen sattumanvaraisilta. Itse asiassa jotkut hahmot on selvästi suunniteltu ennen kaikkea matkan päästä tehtäviin taistoihin.

Marvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: Infinite

Taistelupelin esittelyksi Gamereactor sai poikkeuksellisen pitkäkestoisen tuntuman. Capcomin mukaan pelaamisessa on aimo annos strategiaa, joka ei aukea yhden tai kahden matsin perusteella. Huomioitavaa on hahmojen vaihtamisen ohella myös niin sanotut power gemit eli voimakivet, jotka voivat muuttaa ottelun kulun parissa sekunnissa. Testisessiossa pääsi kokeilemaan kolmea kiveä kaikkiaan kuudesta. Testatut olivat peräisin Avengersien maailmasta: voima, aika ja avaruus. Kun pyöreä palkki ruudun reunassa täyttyy, pääsee käyttämään Infinite Surgea. Kokonaan täytyttyään voi päästää irti Infinite Stormin.

Voiman kivi heittää vastustajat seinälle, tai kasvattaa valitun hahmon voimaa. Avaruuden kivi houkuttelee pahiksen luokseen tai sulkee hänet laatikkoon. Ajan kivi puolestaan mahdollistaa materiasiirtymän eli teleporttauksen, jolla tietenkin pääsee hyökkäyksen alta karkuun.

Tämä on mainos:

Erikoiskyvyt noudattavat tuttua useiden palkkien täyteen lataamista, ja mukana on myös tehokkaampi Ultra-kyky. Selkeänä huonona puolena on, että yhden niin sanotun hyper combon pystyy suorittamaan pitämällä vahvan lyönnin ja potkun nappeja pohjassa samaan aikaan. Moinen olisi ehdottomasti vaatinut vaikeamman näppäinyhdistelmän käynnistyäkseen. Liikkeen tekemisestä saatava onnistumisen tunne katoaa, jos sen suorittaminen on liian helppoa.

Graafisen ulosannin puolesta kaksi ensimmäistä areenaa olivat innoittuneet Avengersista. Tuhottavien ympäristöjen puute ja muutenkin staattiset taustat saivat pohtimaan, aikooko Capcom tosissaan suuntautua kilpapelaamiseen. Tulossa on joka tapauksessa vankka pohja, jonka päälle on hyvä rakentaa. Sanalla sanoen laimean ensivaikutelman jälkeen voimakivet alkoivat osoittaa arvonsa. Ne saattavat jopa olla se tekijä, joka erottaa Marvel vs. Capcom: Infiniten kilpailijoista edukseen. Peli on määrä julkaista PC:lle, Xbox Onelle ja PS4:lle 19. syyskuuta kuluvaa vuotta.

Marvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: Infinite
HQ
HQ
HQ
Marvel vs. Capcom: InfiniteMarvel vs. Capcom: Infinite

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä