Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Assassin's Creed Origins

Assassin's Creed: Origins

Gamereactor matkasi muinaiseen Egyptiin assassiinien veljeskunnan syntysijoille.

  • Teksti: Mathias Holmberg (Käännös: Markus Hirsilä)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Assassin's Creed -sarja täyttää 10 vuotta, ja sen kunniaksi seuraava osa sijoittuu muinaiseen Egyptiin ennen ajanlaskumme alkua. Heti ensimmäiseksi voi huomata, miten hyvin Ptolemaioksen aika taipuu osaksi sarjan perinteikkäitä puitteita. Ubisoftin suunnittelema Egypti on eksoottinen ja mystinen paikka, jota kansoittavat majesteettiset pyramidit, pienet asumukset, haudat ja vaaralliset katakombit. Kartan eri osien välillä on isoja kaistaleita aavikkoa silmänkantamattomiin.

Pelaaja asettuu viimeisen Medjay-rauhanturvaajan Bayekin saappaisiin. Tarkoituksena on taistella faaraoiden sortovaltaa vastaan muodostaen oma assassiinien veljeskunta. Tämän joukon tie johtaa myöhemmin kolmannelle ristiretkelle alkuperäisen Assassin's Creedin maisemiin. Origins kertoo tarinan siitä, kuinka kaikki alkoi. Ubisoft on hionut peliä jo melkoisen tovin, sillä työ alkoi jo Assassin's Creed IV: Black Flagin jälkeen.

Ensivilkaisulla Assassin's Creed: Origins näyttää samalta kuin kaikki muutkin sarjan aiemmat osat, mutta pelattavuuteen on tehty joitakin selkeitä uudistuksia. Paikallisen eläimistön metsästäminen mahdollistaa tavaroiden keräilyn ja nikkaroinnin, joilla voi parantaa omia ominaisuuksiaan esimerkiksi yhdistämällä niitä miekkoihin, kirveisiin, jousiin ja niin edelleen.

Bayek kartuttaa kokemustasoaan tekemällä sivutehtäviä, etsimällä aarteita ja taistelemalla. Kykypuu on melkoisen kattava. Assassin's Creed: Origins tuntuukin kunnianhimoiselta roolipeliltä eikä niinkään pelkältä jatko-osalta. Tämä on ollut mahdollista Ubisoftin antaman yhden ylimääräisen kehitysvuoden turvin. Aika on selvästikin käytetty hyväksi, sillä lopputulos vaikuttaa jo nyt erittäin hiotulta.

Assassin's Creed OriginsAssassin's Creed OriginsAssassin's Creed OriginsAssassin's Creed Origins
Assassin's Creed OriginsAssassin's Creed OriginsAssassin's Creed Origins