Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
South Park: The Fractured but Whole

South Park: The Fractured but Whole

Rääväsuiset South Parkin lapset supersankareina E3:ssa

  • Teksti: Bengt Lemne (Käännös: Markus Hirsilä)

Ihan heti ei tulisi mieleen, että videopelissä pääsee pelaamaan lapsella, joka suorittaa pierunkäryistä sylitanssia jokseenkin siivottomalle herrasmiehelle paikallisella herrasmiesklubilla nimeltä The Peppermint Hippo. Kyseessä on neljään eri osaan jaettu pitkä minipeli, jossa peukaloillaan saa tosissaan tehdä töitä.

South Park: The Fractured but Whole on viihtynyt kehityksessä jo hyvän tovin, ja julkaisua on ehditty lykkäämäänkin muutamaan otteeseen. Kokonaisuus on silti muodostumassa oikein hyväksi, mikäli E3:ssa nähty demo on edustava otos kokonaisuudesta. Käsikirjoitus on odotetusti loistavaa, ja vartin mittaisen testaamisen aikana oli pakko nauraa useita kertoja.

Varsinaisen tarinan ohella pelissä on runsaasti muutakin tekemistä. Kaupunkilaisten kanssa voi keskustella joko puhuen tai suolistokaasua tuuttaamalla. Merkityksellisiä tai vähemmän merkityksellisiä esineitä löytää paikkoja lyömällä tai sähikäisiä niihin heittämällä. Jos kohde syttyy tuleen, voi sitä kohti pöräyttää äänekkään aiheuttaen näin räjähdyksen.

Demossa pääsi pelaamaan kulmakunnan uudella tulokkaalla ja hänen apurillaan Kapteeni Diabeteksella. Muutaman tehtävän tekeminen oli edellytyksenä sille, että sai tietyn stripparin esiintymään lavalle. tarkoituksena oli tietysti päästä puheisiin. Varsinainen tehtävä oli siis jokseenkin yksinkertainen, mutta olennaista olikin matka eikä päätepiste.

Peli on väärällään vitsejä ja viittauksia maailman menoon samaan tyyliin kuin voisi odottaa South Parkin jaksoa katsellessaan. Jatko-osassa on alkuperäisen pelin tavoin kiinnitetty samaa huomiota kokonaisuuteen kuin TV:ssä nähdyssä jaksossakin. Tuottaja Jason Schroederin mukaan pelissä on kahden tuotantokauden verran sisältöä, mikäli Fractured but Wholen pelattavaa tavaraa haluaa verrata televisiosarjaan.

South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole
South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole