Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Natsien puntti tutiskoon taas: B.J. Blazkowicz on palannut.

  • Teksti: Kim Orremark (Käännös: Markus Hirsilä)

Wolfenstein: The New Order päättyi aikanaan jokseenkin keskeneräisiin tunnelmiin. Jatko-osa Wolfenstein II: The New Colossus jatkaa suoraan siitä, mihin alkuperäinen lopetti. Gamereactor testasi E3:ssa demoa, jossa sankari B.J. Blazkowicz istuu pyörätuolissa. Natsien listiminen sujuu silti edelleen hyvin, eikä tuolissa istuskella koko peliä. Testatussa demossa näin kuitenkin oli, mikä tuntui samaan aikaan oudolta ja viihdyttävältä.

Tarinan kokonaisuudesta ei saanut mitään käsitystä, mutta peli näyttäisi sijoittuvan 1960-luvun Yhdysvaltoihin. Natsit pitävät valtaa teknologisen ja sotilaallisen mahtinsa ansiosta. Lisänimi The New Colossus on varmaankin toistaiseksi hämäräksi jäänyt tarina huomioiden parempi titteli, mutta työnimenä ollut 1000 Ways to Kill Nazis olisi sekin ollut aika päheä. Pelissä taistellaan taas Kolmannen valtakunnan sotilaita vastaan unohtamatta mekaanisia kammotuksia ja muita piruja.

Wolfenstein II: The New Colossuksessa on sitä samaa huumoria, pelattavuutta ja yli lyövää pyssyttelyä kuin alkuperäisessäkin pelissä. Testatussa demossa tempo oli odotetusti rauhallisempi, koska B.J. istuskelee pyörätuolissa. Hiiviskely ja äänettömät tapot onnistuvat silti edelleen, ja suoraan aseet paukkuen eteneminen käy sekin päinsä.

Tuolissa ollessa ei ole mahdollista ampua kahdella aseella samaan aikaan, koska toisella kädellä on rullattava tuolia eteenpäin. Käsiin annetun konepistoolin laulattaminen natseja kohti sai pelin tuntumaan heti siltä tutulta Wolfensteinilta. Syvemmälle natsien tukikohdan uumeniin edettäessä Blazkowiczin kädet ja sairaalavaate muuttuvat koko ajan verisemmiksi. Ympäristöt ovat yksityiskohtaisia, ja valaistus on erittäin onnistunut. Testi tehtiin PC:llä käyttäen Xbox Onen ohjainta, joten ruudunpäivitys oli odotetusti silkkisen sujuvaa.

Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus