Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Bloodstained: Ritual of the Night

Bloodstained: Ritual of the Night

Koji Igarashin uusimman omena ei kauaksi puusta putoa, mutta silti kyseessä on oiva henkinen jatko-osa.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)

Blodstained: Ritual of the Nightia vilkaistessa huomaa välittömästi, että Koji Igarashi työskenteli aiemmin Castlevania-sarjan parissa. Gamereactor pääsi kokeilemaan Bloodstainedia E3-messuilla. Näyttää siltä, että Igarashi on osannut tasapainoilla vanhojen elementtien ja uusien ominaisuuksien välillä.

Tarina seuraa orpoa Miriamia, joka kärsii ihon kristalliksi muuttavasta kirouksesta. Tämän kirouksen kumoamiseksi hänen on tutkittava suurta linnaa löytääkseen Gebelin, joka kärsii niin ikään samasta vaivasta. Tästä ne Castlevania-viittaukset sitten alkavatkin. Testattu demo sijoittui linnan yhteen osioon, ja välittömästi huomiota herätti visuaalinen ilme. Bloodstained näyttää modernilta retroilevasta pelattavuudestaan huolimatta, ja maisemat Miriamin takana liikkuvat pelaamisen aikana. Ero taustan ja vuorovaikutettavan alueen välillä on selkeä: on selvää, mitkä vaikuttavat pelattavuuteen ja mitkä ovat vain taustaa. Goottinen ulkoasu kruunataan teemaan sopivalla musiikilla.

Pelattavuuden yksi keskeinen elementti ovat kristallikappaleet. Ne liittyvät osaksi Miriamia antaen erilaisia kykyjä käyttöön. Nämä keinot vaihtelevat tulipalloista tuplahyppyyn, ja joitakin kikkoja voi vaihdella valikoissa mielensä mukaan. Jo pelkän demon aikana vastaan tuli paljon näitä kristalleja, ja niistä osa oli käytössä aktiivisia ja osa passiivisia. On kiinnostavaa nähdä, kuinka paljon näitä kristalleja on lopullisessa pelissä.

Bloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the Night
Bloodstained: Ritual of the Night