Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
ennakot
Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Testissä amerikkalaista unelmaa natsimausteilla

  • Teksti: Ford James (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Gamereactor pääsi E3-messuilla testaamaan uutta Wolfensteinia, ja sen jälkeen kutsu kävi Bethesdan Lontoon toimipisteeseen. E3:ssa työn alla oli Los Angelesiin sijoittuva osuus, joten tämä ennakko keskittyy kokonaan New Mexicon Roswelliin sijoittuvaan pätkään.

Tehtävä alkaa välivideolla, jossa B.J. Blazkowicz kaveeraa vastarintaliikkeen kanssa heidän piilopaikassaan. Huomionarvoista on ylipainoinen saksalaisnainen nimeltä Sigrun Engel, joka on edellisen The New Order -pelin pahiksen Irene Engelin tytär. Sigrun nähdään ensimmäisen kentän lopussa, jossa hän hakkaa äitinsä painostuksen alla Fergusin käden irti. Sigrun oleilu vastarintaliikkeen huomassa kertonee siitä, että hän on kääntänyt selkänsä verenperinnölleen taistellen nyt natseja vastaan. Uutena henkilöhahmona esitellään mustaihoinen nainen, jonka nimi jää vielä hämärän peittoon. Hän on silminnähden ärsyyntynyt Sigrunin läsnäolosta, ja epäilee tätä natsien kaksoisagentiksi.

The New Orderin malliin välivideot muistuttavat enemmän suuren budjetin elokuvaa kuin perinteistä videopeliä. Tunnetilat välittyvät tehokkaasti, ja ympäristöt ovat hyvin yksityiskohtaisia toimivaa valaistusta myöten. Wolfenstein II:n tarinankerronta lienee parasta, mitä välivideoilla voidaan videopelissä toteuttaa.

Itse pelaaminen starttaa Roswellin kadulta keskeltä isänmaallista ja jokseenkin kaoottista paraatia. Blazkowiczin tehtävä on ottaa yhteys paikalliseen toimijaan, joka toimii ravintoloitsijana paikallisessa dinerissa. Hänen on määrä varmistaa pääsy Area 52:lle. Perillä Blazkowiczin tulee asentaa ja räjäyttää mukanaan tuoma pieni atomipommi.

Palomieheksi pukeutunut Blazkowicz kulkee paraatikadulla ihmisten keskusteluja toisella korvalla kuunnellen. Heti alussa nähdään kaksikko pukeutuneena perinteiseen Ku Klux Klaanin asuun, jotka käyvät keskustelua läheisen natsiupseerin kanssa. Käännös oikealle paikallisen kaupan taakse, ja sieltä löytyy humalainen mies metelöimässä roskapönttöjen keskellä. Tien toisella puolella toinen saksalainen upseeri koettaa riiata amerikkalaista tyttöä.

Kadun päässä on itse diner, joka on sama kuin E3:ssa nähty. Ja aivan kuten trailerissa nähtiin, natsiupseeri pyytää Blazkowiczia näyttämään paperinsa. Kaikki on hyvin, kunnes hän huomaa ylös noustessaan Blazkowiczin naaman etsintäkuulutusjulisteessa. Dinerin omistaja ampuu nopeasti saksalaiselle kuulan kalloon. Blazkowicz rientää alakertaan kertoen yhteyshenkilölle tietonsa Area 52:sta. Pian matka jatkuu tunneliin, joka johtaa suoraan varikolle. Siellä juniin rahdataan tavara meneväksi natsien tukikohtaan.

Wolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus