Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
ennakot
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm

Mitä tapahtuikaan ennen Life is Strangea?

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Kesän E3-messuilla kävi ilmi, että Life is Strange: Before the Storm on tulossa. Kyseessä on esiosa alkuperäisen Life is Strangen tapahtumille, joka julkaistiin vuonna 2015. Before the Storm keskittyy Maxin sijasta Chloeen.

Deck Ninen Chris Floydin mukaan pelattavuus on rakennettu samalle pohjalle kuin alkuperäinen peli. Paikkojen tutkiminen, ympäristön katseleminen ja Chloen tunnelmat ovat osa peliä. Valinnat ovat tärkeitä, ja niillä on seurauksensa. Tulossa on myös pelimekaanisia ratkaisuja, jotka syventävät ymmärrystä Chloen persoonasta. Floydin mukaan tehtävät valinnat ovat raskaita, joten uusintakierrokselle on syytä lähteä, mikäli haluaa kaiken nähdä. Matkan varrella tapahtuu myös odottamattomia seurauksia aiemmin tehtyjen valintojen jälkimainingeissa. Tämäkin innostaa pelaamaan uudestaan erilaisia valintoja tehden.

Nähdyssä pätkässä Chloen kävellessä konserttialueella pääsi vuorovaikutukseen tuttujen hahmojen kanssa. Mukana olivat Frank Bowers ja Rachel, joka on nähty paljonkin pelin mainoksissa. Kysyttäessä Floydilta Rachelin roolista hän vastasi, että ensimmäisessä pelissä hän oli mystinen ja kiinnostava mimmi, jolla oli omat salaisuutensa. Jatko-osan eräs teema on se, miten tärkeän henkilön tuleminen mukaan Chloen elämään muuttaa kaiken. Chloe on käymässä läpi suruprosessia menetettyään isänsä, eikä hänen paras ystävänsä Max ole myöskään maisemissa. Rachel on se tekijä, jonka avulla Chloe havaitsee tarvitsevansa yhteyttä perheeseensä. Niin ikään Chloe ja Rachel tarvitsevat myös toisiaan.

Chloen käydessä testipätkän aikana sisäistä monologiaan kävi selväksi, että kyseessä ahdistusvaihetta läpikäyvä teini. Kyseessä on edelleen se sama vanha tuttu Chloe: kapinallinen, huoleton ja ajoittain rämäpäinen. Pelissä pääsi maalaamaan graffiteja, varastamaan ja aukomaan päätään ihmisille pelatun 15 minuutin aikana. Tämä on melko erilaista verrattuna Maxiin ensimmäisessä pelissä niin pelattavuuden kuin sisäisen monologinkin osalta. Floydin mukaan Chloe valittiin mukaan juuri siksi, että hän on niin erilainen Maxiin verrattuna. Tällä tavalla jatko-osa tulee täydentämään pelaajan ymmärrystä myös ensimmäisestä pelistä.

Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the Storm