Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
ennakot
Metroid: Samus Returns

Metroid: Samus Returns

Gamereactor testasi tulevaa Metroidia 90 minuutin ajan.

  • Teksti: Sergio Figueroa (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

0:00 Tehtävä

Samus Aran on kutsuttu suorittamaan tehtävää. 8-bittisen NESin Metroidissa alkaneita tapahtumia ei voi jättää puolitiehen. Lähes 26 vuotta sitten saatiin jo tietää, miten tilanne kehittyi Metroid II: Return of Samusissa, ja sen jälkeen sarja on saanut paljon jatko-osia, joista osa on luokiteltu lajityyppinsä parhaimmistoon videopelien historiassa.

Tarina on sama kuin silloin joskus Game Boylla, mutta jokainen voi nähdä kuinka paljon teknologia on edistynyt 26 vuoden aikana. Espanjalainen Mercury Steam on tehnyt uusioversiota Yoshio Sakamoton ohjauksessa. Staattisia kuvia käytetään yhdessä vahvan 3D-tehosteen kanssa luomaan tunnelmaa, johon pelaaja asetetaan. Aloitus on lyhyt eikä järin syvällinen, joten sarjaan aiemmin tutustumattomia ei peloteta pois heti alkumetreillä.

5:00 Morph Ball

Pelin keskeinen piirre käy selväksi heti Samusin aluksen laskeutumisen yhteydessä. Metroid: Samus Returns on kaksiulotteisesti liikkuva epälineaarinen tasoloikka, jonka taustoissa on paljon niin yksityiskohtia kuin syvyyttäkin.

E3-messuilla nähty traileri havainnollisti uutta lyömistekniikkaa, joka on oleva keskeinen osa pelaamista. Planeetan oliot loikkaavat varsin aggressiivisesti Samusin iholle, ja oikein ajoitettu isku tuottaa kriittisen paljon vahinkoa. 360 asteen tähtäyksen voi käynnistää pitämällä pohjassa vasenta olkanäppäintä. Näin ollen maailma ei enää koostu toisiaan seuraavista laatikoista, vaan ne muodostavat nyt enemmän loikkimistaitoa vaativan jatkumon. Jonkun ajan kuluttua vastaan tulee Chozo-raunio, jossa lojuu Morph Ball eli klassinen maru mari -pallo.

Metroid: Samus ReturnsMetroid: Samus ReturnsMetroid: Samus Returns

9:00 X-Ray Scope

Eteen tulevia pahiksia ammutaan, ja samalla harjoitellaan ampumisen ohella vastahyökkäyksen tekemistä. Niin ikään ihan vain Samusin perusliikkuminen vaatii pienen opettelun. Itse liike on nopeaa, mutta kyykyssä meneminen onkin sitten paljon hitaampaa aiempiin sarjan peleihin verrattuna. Jonkin ajan kuluttua haltuun päätyy X-Ray Scope, ja sen avulla peli avautuu aivan uudella tavalla. Nyt on mahdollista katsella umpikujalta näyttävää paikkaa uusin silmin, ja ennakoida tulevia etenemisreittejä. Myös piilotetut ohjukset ja energiatankit paljastuvat.

10:00 Charge Beam

Päivityksiä kertyy Samusille hämmentävän nopeassa tahdissa heti alusta alkaen. Charge Beam lojui melkein X-Ray Scopen vieressä. Toistaiseksi sille ei ole käyttöä taisteluissa, vaan enemmänkin pulmatehtävien ratkomisessa, jotka keskittyvät tietyillä keinoilla suljettujen ovien avaamiseen. Yrityksestä huolimatta Metroid: Samus Returnsin maailma on toistaiseksi erittäin ennalta arvattava ja lineaarinen. Muutama tallennushuone ja materiansiirtopaikka osoittavat tietä. Edistyminen on nopeaa kiitos X-Ray Scopen. Karttaan voi myös tehdä omia merkintöjä tulevaisuuden tutkimuksia varten.

Metroid: Samus ReturnsMetroid: Samus ReturnsMetroid: Samus Returns

16:00 Ensimmäinen metroid

Kymmenen minuuttia sitten ohitettiin raunio, jossa oli asetettuna kymmenen ympyrää tiettyyn järjestykseen. Yksi niistä vilkahti, joten nyt tarvitsi etsiä metroid-olion DNA:ta aktivoimiseen. Uusien kykyjen ja piippaavan sensorin avulla olio löytyi varsin helposti. Taisteluhan siitä seuraa. Vaadittavana taktiikkana on vastahyökkäyksen tekeminen ja heti perään ohjuksilla ampuminen. Tappelu on lyhyt ja helppo, mutta oli se ainakin näyttävää menoa.

Tässä vaiheessa Metroid: Samus Returns vasta kunnolla alkaa. Asetettuaan riittävästi genomia raunioon paikka käynnistyy, ja ympäröivä maailma muuttuu. Tässä tapauksessa myrkyllinen neste poistuu avaten tien syvemmälle maailman uumeniin. Nyt on aika astua Area 1:lle. Kaikki edellä nähty on ollut vain opastusosiota, jonka tarkoituksena on ollut oppia, ja pitää samalla hauskaa.

Metroid: Samus ReturnsMetroid: Samus ReturnsMetroid: Samus Returns
Metroid: Samus Returns