Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Middle-earth: Shadow of War

Middle-Earth: Shadow of War - se tarinapuoli

On tullut aika tarkastella pelin tulossa olevaa tarinaa. Myös Balrog asettuu vastaan.

  • Teksti: Andreas Juul (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Elokuun alun ennakossa tarkasteltiin tulevan Middle-earth: Shadow of Warin verkko-ominaisuuksia. Nyt suurennuslasin alla ovat tarinalliset elementit ja se, mitä tapahtuu varsinaisen päätarinan läpäisyn jälkeen. Alkuperäisessä Shadow of Mordorissa ei tarinan läpäisyn jälkeen pelattavaa käytännössä edes ollut.

Peter Jacksonin ohjaamassa elokuvatrilogiassa yksi mieleenpainuva kohtaus oli Balrogin kohtaaminen Morian kaivoksissa. Shadow of Warissa päähenkilö Talion samoilee samoilla seuduilla. Valitettavasti pelissä kohtaaminen Balrogin kanssa ei ollut yhtä mahtava kuin ehkä olisi ollut lupa odottaa. Graafisesti jakso on toki upean näköinen, mutta pelillisesti taisto tuo mieleen klassiset 90-luvun tasoloikat selvästi hehkuvine heikkoine kohtineen. Noin puolivälissä tappelua mukaan liittyy mysteerinen myyttinen olio, joka muuttaa taistelun silkaksi nappien hakkaamiseksi.

Tarinassa tulee olemaan suuri rooli hämähäkki-Shelobilla, ja hänen merkityksensä on mittava koko Keski-maalle. Shelob on Mordorin vastine Galadrielille samanlaisine kykyineen. Vastoin alkuperäistä tarinaa, Shadow of Warissa henkilöhahmojen on määrä liikkua harmaalla alueella selkeän hyvän ja pahan sijaan. Innoitusta on haettu esimerkiksi Game of Thronesin monisyisistä henkilöhahmoista. Tekijöiden itsensä mukaan tarinan keskiössä on kaiken aikaa ajatus kuolemasta ja toisaalta kykenemättömyydestä kuolla (death and deathlessness).

Middle-earth: Shadow of WarMiddle-earth: Shadow of WarMiddle-earth: Shadow of WarMiddle-earth: Shadow of War
Middle-earth: Shadow of WarMiddle-earth: Shadow of WarMiddle-earth: Shadow of War