Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
ennakot
South Park: The Fractured but Whole

South Park: The Fractured but Whole

Vaihto fantasiasta supersankareihin tuo muassaan useita hyviä muutoksia.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

South Park: The Stick of Truth siirsi räävittömän TV-sarjan roolipeliksi, ja lopputulos oli menestys. Peli sekoitti perinteistä vuoropohjaista taistelua South Parkille ominaiseen maailmaan ja huumoriin. Tämä on toki asettanut odotukset korkealle jatko-osa South Park: The Fractured but Wholen suhteen. Tällä kertaa lapset ovat supersankareita, ja Gamereactor pääsi Lontoossa ottamaan hyvän tuntuman peliin.

Heti alusta asti on selvää, ettei Ubisoftin siipien suojassa tingitä perinteisistä South Park -maneereista. poliittisesti hyvinkin epäkorrektia materiaalia tykitetään ruudulle runsain mitoin jo pelkästään hahmonluontiruudussa. Tämän jälkeen pääsee valitsemaan vaikeustason erillisestä palkista, ja luodun hahmon iho muuttuu mustemmaksi vaikeustason mukaan. Aluksi hahmonluonti vaikuttaa rajoittuneelta, mutta ajan kanssa mahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi pelin edetessä.

Tämän jälkeen on aika siirtyä kuninkaan valtakuntaan, eli Cartmanin takapihalle harjoittelemaan taistelumekaniikkaa. Cartman liittyy mukaan The Coon -hahmona kertoen kauheasta rikosaallosta, jonka seurauksena kissoja on kadonnut. Teema vaihtuu luontevasti supersankareihin, siirrytään Coon Lairin komentohuoneeseen, ja pelaaja aloittaa matkansa pohjalta. Elämä on.

Keskinäisessä nokkimisjärjestyksessä edetään Coonstagramin avulla. Sitä ennen on kuitenkin kuunneltava Cartmanin taustoitus tulossa olevalle eeppiselle tarinalle. Siinä sivussa käydään läpi lyhyt opastusosio taisteluihin. Suurin muutos on se, etteivät taistot ole enää jaettuna kahteen erilliseen puoliskoon. Viholliset voivat liikkua pelaajan sivulle ja taakse. Tämä taistelukentän jakaminen ruudukoksi vaikuttaa myös hyökkäyksien tehoon. Suurempi toimintavapaus helpottaa yhteistyön ja taktiikan pohtimista.

Myöhemmin testihetkessä pääsi kokeilemaan tappelua kolmen kaverin avustuksella. Tällöin havainnollistui se, kuinka hyvin hauskuus on tasapainossa helposti lähestyttävyyden kanssa. Jokaisella hahmolla on neljä kykyä, ja ne vaihtelevat hyökkäyksistä puolustaviin keinoihin. Erilaisten yhdistelmien kokeileminen on paitsi tyydyttävää, myös palkitsevaa. Tulossa näyttäisi olevan paljon erilaisia hahmoja, joten erilaisten yhdistelmien määrä on kohoava korkeaksi.

Coonstagram on toki innoittunut Instagramista, ja se korvaa ensimmäisen pelin Facebookin. Ensimmäinen homma on ottaa selfieitä eri ihmisten kanssa keräten tällä tavalla riittävästi seuraajia supersankareiden yhteistä tehtävää varten. Tämä toimeksianto jatkuu halki koko pelin. Selfieiden ottaminen muuttui hyvin nopeasti tylsäksi, eikä sen pariin todennäköisesti tule enää palattua pakollisen alkuosuuden jälkeen. Osa kohdatuista ihmisistä ei edes suostu kuviin ennen kuin pohjalla on tietty määrä seuraajia Coonstagramissa.

South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole
South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole