Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Gwent: The Witcher Card Game

Gwent: The Witcher Card Game - Thronebreaker -yksinpeli

Digitaalinen korttipeli saa oman tarinansa, johon Gamereactor tutustui Gamescomissa.

  • Teksti: Lisa Dahlgren (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Alun perin osana The Witcher 3 -peliä ollut Gwent-korttipeli osoittautui niin suosituksi, että yksinomaan siihen keskittyvä Gwent: The Witcher Card Game on viihtynyt erilaisissa preview-palveluissa jo hyvän tovin ajan. Päivityksiä ja lisäyksiä on tullut. Gamereactor pääsi Gamescomissa katsomaan tulossa olevaa, yksin pelattavaa, tarinatilaa.

Nimenä tarinalla on Gwent: Thronebreaker, ja meno on varsin erilaista verrattuna muiden digitaalisten korttipelien yksinpelitarinoihin. Maksullisena DLC-latauksena julkaistava Thronebreaker antaa pelaajalle ylhäältä alaspäin olevan näkymän roolipelien malliin. Luvassa on aivan oma seikkailunsa sivutehtävineen, pulmineen, valintoineen ja seurauksineen. Tilanteet on niin ikään ääninäytelty asianmukaisesti. Nähdyssä pätkässä pelaaja pääsi ratkaisemaan, millainen hallitsija hänestä tulee. Ohjattavana on Lyrian ja Rivian kuningaskuntien kuningatar Meve, ja keskusteluissa ihmisten kanssa pääsee tekemään useitakin valintoja. Nämä osuudet muistuttavat vahvasti vanhan ajan osoita ja klikkaa -seikkailupelejä. Kohdatut henkilöhahmot myös muistavat tehdyt ratkaisut, ja se muokkaa heidän mielipidettään pelaajasta hallitsijana. Tämä puolestaan esittelijän mukaan vaikuttaa tarinan muotoutumiseen.

Tarinassa liikutaan kuningatar Mevenä kaikkiaan viidellä erilaisella kartalla. Sivutehtävistä palkitaan joko kyseisen ryhmän uskollisuudella tai erilaisilla materiaaleilla. Päätarina on varsin tummasävyinen, ja sen ovat kynäilleet The Witcher 3:ssa mukana olleet käsikirjoittajat. Ajallisesti tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen noituri Geraltin seikkailuja. Edetessä vastaan tulee useita roolipeleistä tuttuja pelimekaniikkoja yhdessä uuden Gwent-maailman kanssa. Ympäristöään voi "skannata" aarrearkkujen löytämisen toivossa. Näistä voi puolestaan saada kortteja käytettäväksi niin yksin- kuin moninpelissäkin. Sivutehtävät on merkitty karttaan harmaina kysymysmerkkeinä, ja niitä suorittamalla voi saada mukaansa muita hahmoja ansaittuaan ensin heidän luottamuksensa. Tämän luottamuksen tai uskollisuuden voi myös menettää omien toimiensa seurauksena. Rakennuksia voi pystyttää, ja näissä sitten koulutetaan omia joukkoja, vaihdetaan varusteita, rakennetaan uusia yksiköitä ja vieraillaan kapakassa omia sotilaita tapaamassa.

Gwent: The Witcher Card GameGwent: The Witcher Card GameGwent: The Witcher Card Game
Gwent: The Witcher Card Game