Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Tarina hahmoineen voi tehdä Wolfensteinista mahtipelin.

  • Teksti: Jonathan Sørensen (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Lokakuun lopussa julkaistava jatko-osa Wolfenstein II: The New Colossus jatkaa siitä, mihin edellinen The New Order lopetti. Natsien voitettua maailmansodan he ovat ottaneet hallintaansa Yhdysvaltain alueen. B.J. Blazkowicz ei tietenkään anna periksi, vaan jatkaa taistelua Hitleriä vastaan apureidensa kanssa. Tätä joukkoa on mukana enemmän kuin ennen, ja kaikki ovat mukavan persoonallisia.

Pelin estetiikka on mielenkiintoinen yhdistelmä Hitlerin Saksasta tuttua symboliikkaa yhdistettynä 1950-luvun Yhdysvaltoihin. Moinen luo peliin vahvan tunnelman ja mieleenpainuvan ulkoasun. Peli muistuttaa vahvasti suuren budjetin niin sanottua eksploitaatioelokuvaa. Natsien ilmiselvästä pahuudesta huolimatta heidän luomansa järjestys miehitetyssä Yhdysvalloissa on kiinnostava. Rautaisen otteen alla elävän maan mielialat ovat apeat, mutta samaan aikaan menoa kevennetään itsetietoisella huumorilla. Kohdattavilla vastarintataistelijoilla on kiinnostusta niin pontikkaan kuin salaliittoteorioihinkin. Onko kaiken takana sittenkin avaruusoliot?

Bethesda esitteli taannoin Lontoossa uuden demon, ja Gamereactor oli luonnollisesti paikan päällä. Testatussa pätkässä oli tarkoitus ottaa yhteys New Orleansissa piileskelevään mieheen, joka voi auttaa vastarintaliikettä. Ongelma on siinä, että koko New Orleans on muutettu suureksi vankilaksi. Ympärille on rakennettu muuri, ja sisäpuolelle on eristetty kaikki ei-toivotut henkilöt. Meno on kuin anarkiassa palavine rakennuksineen ja jatkuvine tulitaisteluineen.

Tehtävä sijoittuu ajallisesti hyvän matkaa tarinan alun jälkeiseen aikaan, joten käytössä on jo joitakin aseita. Kaikki kättä pidemmät ovat toisen maailmansodan vehkeitä, joissa on oma futuristinen vivahteensa. Samalla saa esimakua päivitysjärjestelmästä. Pelissä kerätään päivityspakkauksia, joilla sitten sananmukaisesti päivitellään valittua asetta. Mitenkään erikoista ei siis ole luvassa tällä saralla. Pian päivitykset kuitenkin muuttuvat elintärkeiksi, mikäli mielii pysyä hengissä.

Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein II: The New Colossus