Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
South Park: Phone Destroyer

South Park: Phone Destroyer

Suomalaisen Redlynxin mobiilinen South Park vaikuttaa hyvältä.

Facebook
TwitterReddit

Helsingissä majaansa pitävä Redlynx on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa viimeiset kolme vuotta uutta mobiilipeliään South Park: Phone Destroyer. Gamereactor piipahti studiolla ottamassa selvää, millaisesta South Park -kokemuksesta oikein on kyse.

South Park: Phone Destroyer on torstaina 9. marraskuuta 2017 iOS- ja Android-laitteille julkaistava keräilykorttipeli. Tarkoituksena on luoda 10 kortin pakka, jonka avulla sitten taistellaan reaaliaikaisesti strategiapelien mallin mukaisesti. Kyseessä on free-to-play-peli, ja haastattelemani luova ohjaaja Justin Swan painotti useaan otteeseen, että kaiken saa avatuksi normaalisti pelaamalla. Korttipakkoja voi myös halutessaan ostaa, mutta mitään materiaalia ei ole suljettu maksumuurien taakse.

Swanin mukaan kyseessä on ennen kaikkea "deck building game", eli kaiken pelaamisen keskiössä on se oma korttipakka. Mukana on kaikkiaan 80 erilaista korttia ja 60 tehtävää. Odotetusti taisteluja voittamalla saa lisää kortteja, joilla pääsee hiomaan omaa pakkaansa jatkuvasti. Käyttöliittymä vaikutti helpolta käyttää, joskin aluksi ruudulla vilistävät lukuisat numerot saattavat tuntua vaikeaselkoisilta. Homman nimi aukeaa kuitenkin nopeasti. Tarina tarjoaa välivideoita 6-7 kappaletta, joiden välissä liikutaan lautapelimäisellä kartalla ajoittain taistellen. Mukana on kaikkiaan 15 vaikeustasoa, ja yksinpelin läpäisyssä on määrä mennä aikaa vähintään 6-8 tuntia. Jos taas haluaa kaiken kerätä, on syytä varautua jopa 100 tunnin peliaikaan. Tarina on oma kokonaisuutensa, eikä ole liitoksissa niin sanottuihin isoihin South Park -peleihin.

Peli alkaa luomalla oma "new kid", kuten South Park -pelejä pelanneet ovat jo tottuneet. Erilaisia vaihtoehtoja on merkittävä määrä ottaen huomioon, että kyseessä on lainausmerkeissä vain mobiilipeli. Tekijät ovat kuitenkin selvästi suhtautuneet työhön kaikella asian vaatimalla rakkaudella ja ammattitaidolla. Roolipeleistä opitun mallin mukaisesti korttien keräilyn ohella myös oman hahmon ulkonäköä voi muokata monipuolisesti. Painopiste on kuiten korttien keräilyssä.

Tarina etenee hymyä aiheuttavaan South Park -tyyliin. Lapset käyttävät puhelimiaan alituiseen, ja saavat sen kautta itselleen taikavoimia. Suurin osa taisteluista tapahtuu tietenkin lasten mielikuvituksessa. Tätä havainnollistetaan varsin nerokkaalla tavalla. Jokainen kortti on kuvitukseltaan oma taideteoksensa, joka kertoo samalla jotain olennaista kyseisestä South Park -hahmosta. Kyseisen kortin päätyessä käyttöön taistelussa käy ilmi, että päheä haarniska onkin todellisuudessa foliopaperia, ja timanttinen kruunu pahvista kietaistu koriste. Kyseessä on hienovarainen keino alleviivata South Parkin lasten mielikuvituksen lentoa. Korttien kuvitus aiheuttaa samalla sen, että pelistä saa itselleen hupia, vaikka ei tekisi muuta kuin katselisi näitä kuvia.

South Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone Destroyer
South Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone Destroyer
South Park: Phone Destroyer