Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

Shots fired.

Facebook
TwitterReddit

PlayStation 2:lla alkunsa saanut ja sittemmin muillekin alustoille levinnyt Monster Hunter on tätä nykyä eritoten Japanissa yksi suosituimmista pelisarjoista. Pitkäikäisyydestään huolimatta sarja on jäänyt kotimaansa ulkopuolella pääasiassa pienen fanipiirin kulttisuosikiksi. Tätä ongelmaa pyrkii kuitenkin paikkaamaan sarjan kuudes osa, Monster Hunter: World, joka ilmestyy 26. tammikuuta Playstation 4:lle ja Xbox Onelle. Myöhemmin pelin on vielä määrä saapua myös PC:lle.

Siinä missä sarjan aiemmat ovat saattaneet olla aloituskynnykseltään suuremmalle yleisölle varsin kovia paloja purtavaksi, on Capcom pyrkinyt tekemään Monster Hunter: Worldista helposti lähestyttävän sarjalle ominaisia, itse hirviöiden metsästämiseen perustuvia juuria kuitenkaan unohtamatta. Paikalla olleen Capcomin edustajan mukaan peliä onkin pyritty kehittämään varta vasten sekä sarjan parissa pidemmän aikaa viettäneet konkarit että uudet tulokkaat silmällä pitäen.

Sarjan aiempien osien tavoin myös Monster Hunter: World käsittää nimensä mukaisesti sitä itseään, eli jättiläismäisten hirviöiden metsästystä. Aluksi pelaaja saa hoidettavakseen luoda itselleen oman hahmonsa, joka on muokattavissa varsin vapaalla otteella. Luomansa hirviömetsästäjän ohessa pelaaja saa räätälöitäväkseen myös kissamaisen tekoälykumppanin, joka kykenee tosipaikan tullessa esimerkiksi niin parantamaan taistelun tiimellyksessä kuin hyökkäämäänkin vastustajan kimppuun. Taistelusysteemi on nopeasti opittavissa, mikä helpottaa peliin sisäänpääsyä merkittävästi. Matalasta oppimiskynnyksestään huolimatta pelin tehtävät tarjoavat kuitenkin haastetta, mikä kannustaa pelaajia muun muassa tarkkailemaan ympäristöä ja käyttämään tätä hirviöitä kaataessa hyödykseen.

Monster Hunter: WorldMonster Hunter: WorldMonster Hunter: WorldMonster Hunter: World
Monster Hunter: WorldMonster Hunter: WorldMonster Hunter: WorldMonster Hunter: World