Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Far Cry 5

Far Cry 5 - Hope Countya tutkimassa

Gamereactor pääsi tutkailemaan tulevan Far Cry 5:n Montanaa.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterReddit

Viime vuoden kesäkuun E3-messuilla Gamereactor pääsi ensimmäisen kerran testaamaan Ubisoftin tulevaa Far Cry 5 -peliä. Nähtävänä oli tuolloin Fall's End, joka on pieni pala Montanan Hope Countya. Taannoin päästiin kuitenkin käsiksi peräti kahden tunnin ajan paljon suurempaan osaan peliä, ja kaverin kanssa pelattavasta co-opistakin saatiin lisää tietoa.

Testaus aloitettiin vanhaan malliin Fall's Endista, ja sitten saikin tehdä melkein mitä mieleen juolahti. Kartalla oli myös avainihmisiä, kuten Mary May Fairgrave, antamassa tarinatehtäviä. Kuitenkin Ubisoftin avoimen maailman peleille tyypillisesti tehtävien suoritusjärjestys jätetään pelaajalle itselleen. Toki mukana oli myös iso joukko muutakin "aktiviteettia" kokeiltavaksi.

Pelaajan tehtävänä on paljolti Ghost Recon: Wildlandsin mallin mukaisesti poistaa pelistä uskonnollisen kultin johtajia yksi kerrallaan. Tämä taas onnistuu - Ubisoftin sanoin - suututtamalla heitä niin paljon, että pomo suostuu ottamaan matsia pelaajan kanssa. Tarinatehtävät toki auttavat osaltaan tavoitteen saavuttamisessa, mutta kaiken keskiössä on vastustus-palkin kasvattaminen. Tämä taas tapahtuu esimerkiksi kultin tärkeitä jäseniä pois päiviltä ottamalla, tärkeitä ajokkeja räjäyttämällä ja tavaraa varastamalla. Odotetusti mukana on myös sinne tänne ripoteltujen tukikohtien valtaamista, jotka sitten muuttuvat piilopaikoiksi pelaajan omille liittolaisille.

Tukikohtien valtaus kannattaa, sillä niiden valtaaminen toimii pullonkaulana runsaalle määrälle lisätehtäviä. Lisäksi käyttöön avautuu myös asemyyjiä. Aluksi näitä tukikohtia voi löytää ainoastaan maastoa tutkimalla, joten sivupoluille harhautuminen on enemmän kuin suositeltavaa. Ubisoftin mukaan kyse ei ole enää torneihin kiipeämisestä ja maisemien tähystämisestä, vaan homman nimenä on maaston tutkiminen.

Hyvin nopeasti sivupoluille lähdettyään huomaa, miten paljon tavaraa on löydettävänä. Pian kartta on väärällään erilaisia symboleja tutkittavaksi, joista toki osa on hyödyllisempiä kuin toiset. Kalastaminen ei esimerkiksi auta päätavoitetta kohti, mutta toisaalta kaupunkilaisille puhuminen voi hyvinkin sen tehdä. Paikallisilla kun on usein jotain hyödyllistä kerrottavaa ympäristöstään, kuten piilotettujen tavaroiden sijainteja.

Far Cry 5Far Cry 5Far Cry 5Far Cry 5
Far Cry 5