Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
My Time At Portia

My Time At Portia

Stardew Valleyn ja Harvest Moonin hengessä.

  • Teksti: Kieran Harris (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterReddit

Maanviljelyroolipelissä on jotain terapeuttisen rentouttavaa. Piirroselokuvamaisiin maisemiin on helppo uppoutua, uusia tavaroita nikkaroida ja toki avioliittoa tavoitella. Stardew Valleyn ja Harvest Moonin jalanjäljissä kulkeva My Time At Portia on indie-kehittäjän hiekkalaatikkoroolipeli, jonka painopiste on rakentelussa. Graafinen tyyli on niin hurmaava, että Nintendokin olisi siitä ylpeä. My Time At Portia päätyi Steamin Early Accessiin 23. tammikuuta, ja se on tulossa myöhemmin tänä vuonna myös Nintendo Switchille, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Lajityypin pelejä kokeilleille My Time At Portian aloitus tuntuu erittäin tutulta. Nuoren rakentajan isä on jälleen kerran lähtenyt maailmalle samoilemaan, ja jälkeen pojalle on jäänyt kolhuja ottanut työpaja. Tarkoituksena on siis tehdä olonsa kotoisaksi pienessä Portian kylässä. Ensin ansaitaan rakentajan lupa, ja suoritetaan erilaisia pieniä toimeksiantoja kylän asukkaille. Varsin kivuttoman alun jälkeen maisemia pääsee tutkimaan oman mielensä mukaan. Toimeksiantoja saa suorittaa, ja toki kannattaa tulla tutuksi ympäristönsä kanssa.

Pelaaja on yksi kaupungin viidestä rakentajasta, joten vaatimustaso töiden laadulle on korkealla. Suurin osa ajasta kuluu raaka-aineiden keräämiseen ja tavaroiden nikkaroimiseen. Materiaaleja löytää maastoa tutkimalla, puita kaatamalla, hylätyissä luolissa kaivamalla ja söpöjä metsän eläimiä pois päiviltä ottamalla. Omaa kotiaan voi parannella tekemällä uusia huonekaluja, ja jokainen tuo muassaan omalle hahmolle päivityksiä. Odotetusti niin sanottu grindaaminen on varsin iso osa pelaamista, ja valitettavasti My Time At Portiassa sitä on hieman liikaakin.

Kylää ympäröivien hylättyjen raunioiden tutkiminen osoittautui mukavaksi vaihteluksi. Erittäin suolaisen hinnan maksamisen jälkeen käyttöönsä saa rakettirepun ja reliikkiskannerin. Sitten voikin alkaa heiluttamaan hakkua luolassa harvinaisia tavaroita etsien. Reliikkiskannerilla sai selville tavaran tarkan sijainnin, ja rakettirepulla pääsi ylös itse kaivetusta kuopasta. Myöhemmin näihin luoliin ilmaantuu myös pahiksia, ja tuloksena on pimeää ja klaustrofobista pelaamista. Vastakohta muuten positiiviselle, kirkkaalle ja värikkäälle maailmalle on melkoinen.

My Time At PortiaMy Time At PortiaMy Time At Portia
My Time At PortiaMy Time At PortiaMy Time At Portia