Suomi
Gamereactor
ennakot
Total War: Arena

Total War: Arena

Ennakkotestissä 22. helmikuuta alkava beta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Edellisessä Total War: Arenan ennakossa viime vuoden joulukuussa täällä todettiin, että Arena tarjoilee parasta taktista taistelua, mihin Total War on koskaan pystynyt. Taannoin Gamereactor sai kutsun Pariisiin kokeilemaan Arenan avointa betaa, joka alkaa 22. helmikuuta.

Avoimessa betassa on paljon uutta sisältöä, kuten uusia karttoja ja yksilöimismahdollisuuksia. Luvassa on myös kaikkien tilastojen nollaus niille, jotka osallistuivat aiemmin suljettuun betaan. Lohdutuksena suljetun betan veteraanit saavat jopa 500 000 kokemuspistettä, 250 000 hopeaa ja erityisiä kilpikuviointeja kehuskelua varten. Uuden betan tähtinä ovat kuitenkin uusi ryhmittymä ja kaksi komentajaa. Pohjois-Afrikan Karthago liittyy Rooman, Kreikan ja barbaarien rinnalle. Samalla mukaan tuodaan uutena yksikkönä sotanorsut.

Karthagolaisilla on kaksi erilaista komentajaa. Tunnetumpi näistä on Hannibal, ja toinen on hänen veljensä Hasdrubal. Entiseen malliin molemmilla on käytössä omat erikoiskykynsä. Historia muistaa Hannibalin siitä, että hän johti sotajoukkonsa norsuineen Alppien yli Italiaan roomalaisten selustaan. Näin ollen pelissä Hannibalin kyvyt keskittyvät nopeuteen ja joukkojen piiskaamiseen erikoislaatuisiin suorituksiin. Peruskykynä on Forced March, jonka avulla joukkojen moraali laskee, mutta liike on nopeampaa. Determination ja Ad Portas puolestaan "boostaavat" hyökkäystä ja puolustusta silloin, kun omat joukot ovat saavuttaneet etulyöntiaseman. Hasdrubal vastaavasti on paras tukemassa liittolaisia. Deep Pockets antaa lisäpotkua liittolaisen hyökkäykselle ja puolustukselle, ja Bribe tekee pahan osuman vihollisjoukkojen moraalille laskien hyökkäystä ja puolustusta.

Karthagolaisten yksiköiden eteneminen noudattelee suurin piirtein Hannibalin kuuluisaa sotaretkeä, joka alkoi Espanjan Iberiasta jatkuen Ranskan Etelä-Galliaan ja aina Alppien yli Italian pohjoisosan miehitykseen asti. Karthagolaiset aloittavat iberialaisella miekkajalkaväellä, kreikkalaistyylisellä palkkasoturijoukolla hopliitit ja Numidianin kevyellä ratsuväellä. Tier V ja VI -tasoilla mukaan tulevat sotanorsut samoin kuin Gallian ja Italian jalkaväet, jotka historiallisestikin liittyivät Hannibalin joukkoihin toiveenaan heivata roomalaiset pois Italiasta. Korkeimmilla Tier-tasoilla voi kutsua apuun Trebian ja Carrhaen taisteluiden veteraaneja kuin myös Numidian ratsuväkeä ja barbaarien tappelijoita (skirmishers). Tällainen joukkojen jakaminen historian mukaan tuntui toimivan, ja toivottavasti sitä käytetään myös tulevissa uusissa ryhmittymissä.

Tämä on mainos:

Johtavan suunnittelijan Elliot Locken mukaan Total War: Arena valitsi Karthagon seuraavaksi ryhmittymäksi, koska se tarjosi mahdollisuuden erilaisiin pelityyleihin. Pelattavuuteen suurimman muutoksen tekevät tietenkin sotanorsut, joilla taistelun kulun voi kääntää itselleen suotuisaksi yksikön älykkään hyödyntämisen seurauksena. Norsuja on vain yksi, koska suurempi määrä olisi tehnyt turhauttavaksi norsun ohjaamisen taistelussa. Testauksen aikana kävi ilmi, miten suurta tuhoa norsulla voi tehdä, ja kuinka työläs kaadettava se on varsinkin keihäsmiesten puuttuessa. Huonosti ohjattuna norsunkin voi menettää hyvin nopeasti keihäiden iskiessä joka puolelta. Erilaisia norsuja on kaikkiaan viisi erilaista aloittaen Tier V -tason Surus-yksiköstä, joka oli Hannibalin suosikki ja ainoa, joka selvisi Alppien ylityksestä. Tier VI ja X saavat omat norsunsa, jotka on nimetty karthagolaisten jumalien Baal ja Tanit mukaan.

Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena

Avoin beta lisää mukaan uuden kartan Teutoburg Forest. Kyseisessä metsässä Arminius tuhosi kolme Rooman legioonaa, joita komensi prokonsuli Varus. Kartalla on neljä etenemissuuntaa ja runsaasti tilaisuuksia väijytyksiin vihamielisessä ympäristössä. Erilaisilla kartoilla on odotetusti tarkoitus johtaa pelaajat toimimaan aivan erilaisilla tavoilla ympäristöstä riippuen. Taannoin mukaan lisätty Passage of Augustus esimerkiksi pakottaa pelaajat kukkulan kuningas -tyylin pelaamiseen, sillä tukikohdat ovat niin lähellä. Ja tämä saadaan aikaan lisäämättä mukaan varsinaista uutta pelimuotoa.

Avoimessa betassa mukaan tulee 21 uutta kulutustavaraa, joilla voi saada lyhytaikaista lisäiloa joukoille. Mukana on myös kosmeettista roinaa, joilla oman joukon ulkonäköä voi muuttaa. Kulutustavaroita voi ostaa joko hintaan 2750 hopeaa tai 25 kultaa. Saatu "boosti" kestää yhden taistelun ajan. Kosmeettisia esineitä on ostettavissa kullalla, ja niitä voi käyttää yhteensopivien yksiköiden kanssa ostamisen jälkeen.

Tämä on mainos:

Lopuksi oli tietenkin esitettävä kysymys, millaisia uusia ryhmittymiä ja yksiköitä peliin on tulevaisuudessa tulossa. Työn alla on kuulemma useita, mutta ainuttakaan niistä ei haluttu paljastaa. Joka tapauksessa uudet ryhmittymät ja yksiköt valitaan sen perusteella, kuinka ne pystyvät tuomaan kokonaisuuteen uusia pelityylejä. Myös sotanorsujen kaltaisia suuria yksiköitä on todennäköisesti tulossa tulevaisuudessa. Avoimen betan jälkeen luvassa on uusi barbaarikomentaja, joka keskittyy jousiammuntaan.

Tällä hetkellä Karthagon joukot sotanorsujen kera ovat enemmän kuin riittävä lisäys Total War: Arenaan. Pelillä on kaikki mahdollisuudet kasvaa erittäin suosituksi strategiapeliksi. Wargamingin PR-hepun mukaan Total War: Arenasta on tarkoitus tehdä vuosien mittainen onnistunut tarina World of Tanksin malliin.

Avoin beta alkaa 22. helmikuuta 2018.

Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena
Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Total War: Arena

GR Livessä tänään Total War: Arena

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä pelataan kahden tunnin ajan Total War: Arenaa, jonka uusimman ennakon voi lukea täältä. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit...

0
Ennakossa Total War: Arena

Ennakossa Total War: Arena

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ennakossa on tällä kertaa Total War: Arena, jonka avoin beta käynnistyy 22. helmikuuta. Lue ennakko täällä.



Ladataan seuraavaa sisältöä