Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Extinction

Extinction

Mitä isompi se on, sitä laiskemmin se kaatuu.

Facebook
TwitterReddit

Ennakkoversiot saapuvat testiin joskus lähes valmiina peleinä, joskus raakileina. Viimeistelemättömyyden puutteen voi antaa hyvin anteeksi, jos peli muuten vaikuttaa lupaavalta ja sen voi sielunsa silmin nähdä päivitettynä viihdyttävän tuntikausia. Extinction ei harmillisesti kahdeksan kentän mittaisen ennakkoversionsa perusteella näytä nousevan sille tasolle.

Tarinassa hölistään miljoonaan kertaan kuullut höpinät kuvitteellisista valtakunnista, niitä uhkaavista pahiksista ja siitä Ainokaisesta Suuresta Soturista, joka voi estää ihmisten/keijujen/huoltovarmuuden täydellisen tuhon. Tällä kertaa partanaaman nimi on Avil, muinaisen Sentinels-nimisen jengin viimeinen jäsen. Muut harvat esiintyneet hahmot toimivat ekspositioautomaatteina ja jatkuvana korvan juuressa ynisevänä riesana muistuttaen Avilia kotien ja kissojen pelastamisesta samalla, kun tämä yrittää olla lyhykäisissä kentissä yhtä aikaa viidessä eri paikassa. Avil liikkuu varsin vikkelästi kinttujensa ja köytensä kanssa puiden latvoista rakennusten katoille, mutta kaikkialle hän ei ehdi. Mökkiä meneekin hehtaaritolkulla kappaleiksi, jos siviilejä yrittää usuttaa taikaportaaleja pitkin turvaan ja päinvastoin.

Akrobaattimaisen hyppimisen ja heilumisen lisäksi Avil taitaa myös miekan salat. Näitä mysteerejä paljastetaan sivallus kerrallaan niin ihmisen kokoisille pikkuörkeille kuin siirtolohkareita biljardipalloina käyttäville ravenii-jäteillekin. Pelin ennakkomateriaali hehkuttaa kovasti monipuolista ja syvällistä taistelusysteemiä komboineen päivineen. Iron Galaxy Studios on vastuussa muun muassa Killer Instinct -taistelupelin reinkarnaatiosta, joten sanoille pitäisi olla katetta. Käytännössä mitään merkkejä tällaisesta ei kuitenkaan osunut vastaan, sillä yhdellä napilla kaiken toteuttaminen taannutti homman juuri sen itsensä loputtomaan hakkaamiseen. Pikkuotuksia tuli vastaan niin pienissä tipoissa tyhjästä ilmestyen, että aluevahinkoa tekeville pyörähdyksille tai vastaavalle ei ollut koskaan mitään tarvetta.

ExtinctionExtinctionExtinctionExtinction
ExtinctionExtinctionExtinctionExtinction