Suomi
Gamereactor
ennakot
Control

Control

Kotimaisen Remedyn Control on yliluonnollinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suomalainen Remedy muistetaan peleistä Max Payne, Alan Wake ja Quantum Break. Heidän seuraava toimintaseikkailunsa on Control, joka ennen tunnettiin koodinimellä P7. Julkaisun on määrä tapahtua PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Toisin sanoen Remedy ei enää tee pelejä yksinoikeudella Microsoftille.

Control on kolmannen persoonan ammuskelua painottava toimintapeli, joka sijoittuu tummasävyiseen vaihtoehtoiseen universumiin. E3-messuilla nähty demo sijoittuu noin puoleen väliin pelin tarinaa. Päähenkilö Jesse Faden on Federal Bureau of Controlin johtaja, jonka on määrä etsiä firman turvallisuusvastaava ja auttaa tämä turvaan.

Hyvin pian vastaan tulee pahiksia, kun Jesse kävelee ilmassa leijuvien ruumiiden ympärillä. Sitten yksi putoaa maahan, jolloin on pakko ampua moinen käyttäen yliluonnollisia kykyjä ja erikoista pistoolia. Jessen asetta voivat käsitellä ainoastaan viraston työntekijät, ja ase muokkautuu tilanteeseen sopivaksi. Demossa näkyi pistoolimuoto ja haulikkomuoto.

Voimien osalta Jesse nostaa maasta roinaa eteensä kilveksi lennättäen sen sitten pahiksia kohti. Tämä saa vihut hetkeksi pyörryksiin, jolloin on riittävästi aikaa tähdätä hyviä laukauksia aseella. Sekin käy selväksi, että jo pelkkä roinan sinkoaminen saattaa ottaa pahiksilta hengen pois. Jessellä on myös voimakenttä, jonka avulla voi väistellä tulevia hyökkäyksiä. Syy entisten työntekijöiden aggressiivisuuteen on hiss, joka ottaa hallintaansa pahaa aavistamattomia ihmisiä virastossa. Näiden uhrien käytös tuo mieleen zombit, vaikkakaan siitä ei ole kysymys.

Tämä on mainos:

Välittömän uhan neutraloimisen jälkeen Jessen suorittaa rituaalin, jolloin normaalin näköinen virasto muuttuu joukoksi kuutioita ja seinät katoavat. Federal Bureau of Controlin työntekijät työskentelevät useammassa kuin yhdessä ulottuvuudessa, ja Jesse on sillä hetkellä paikassa "The Oldest House", joka on muuttuva ja ainakin osittain ohjattavissa oleva rinnakkaisulottuvuus.

ControlControlControl

Siivottuaan hiss-pahiksen alueelta Jesse pääsee turvallisuuspisteelle, jolloin päästään näkemään Controlin versio ihmisten näyttelemistä välivideoista. Tällä kertaa kyse on heijastuksesta, jonka voi katsella pelissä. Trench-niminen mies kertoo lyhyessä monologissa asiansa, jonka jälkeen Jesse kulkee turvallisuuspisteen läpi siirtyen toiseen ulottuvuuteen. Esittelyssä on uusi yliluonnollinen kyky, kun Jesse leijailee suuren rotkon ylitse määränpäähänsä.

Lyhyen kävelyn jälkeen pelaaja pääsee hissimatkalle, ja samalla tavataan uusi vihollistyyppi. Tämä heppu lentelee ilmassa kuin kiskottava sätkynukke. Tähän väliin kuitenkin sananen sivutehtävistä. Hissistä poistumisensa jälkeen Jesse kävelee lasikammioon, joka näyttää hieman selliltä tai vankilalta. Sisäpuolella on jääkaappia tuijottava mies, joka kertoo tehneensä tuijotustaan käskystä jo monta tuntia. Vahdinvaihtoa ei ole tulossa, jolloin mies menee paniikkiin sanoen, ettei uskalla katsoa poispäin seurauksien pelossa. Remedyn mukaan kyseessä on yksi sivutehtävistä, jonka voi suorittaa niin halutessaan. Ajan säästämiseksi esittelytilaisuudessa käveltiin vain ohitse.

Tämä on mainos:

Hetken kuluttua aiemmin mainittu leijaileva pahis hyökkää kimppuun seinän läpi tultuaan. Tarina kuljettaa Remedyn malliin Jessen huoneeseen, jossa on tärkeältä näyttävä televisioruutu. Ruutua lähestyttäessä maisema muuttuu, seinät sulavat ja kattokin katoaa. Onneksi leijailukyky kuitenkin pelastaa pulasta. Kaukana horisontissa näkyy turvallisuusvastaava Rooney, joka on selvästikin hissin korruptoima. Lyhyen pomotaiston jälkeen Jesse koettaa katsoa toista TV-ruutua huonolla menestyksellä. Tavallinen neliseinäinen huone muuttuu valkeaksi tyhjyydeksi, jonka keskellä on ylösalaisin oleva pyramidi. Tätä kohti Jesse suuntaa leijaillen. Siihen esittely päättyykin.

Remedy Entertainment on aina pitänyt tarinavetoisista peleistä, ja Control vaikuttaa hyvin tyypilliseltä firmansa peliltä. Control on määrä julkaista ensi vuonna.

ControlControlControlControl
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä