Suomi
Gamereactor
ennakot
Beware

Beware

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ajaminen on joskus pelottavaa, eikö? Jos piilotetut nopeuskamerat eivät säikytä tarpeeksi, niin äkkinäisesti kaistaa vaihtavat ihmiset lähettävät väreitä pitkin selkäpiitä. Ratin takana oleminen saa uusia pelottavia sävyjä, kun ajat yöllä läpi kuolleen metsän ja salaperäiset autot seuraavat sinua, kuten kehittäjä Ondrej Svadlenan Beware-pelin demo osoittaa.

HQ

Demo heittää sinut suoraan melko suurelle tasolle, jonka Svadlena on luonut tätä tarkoitusta varten, ja ilman mitään tavoitetta idea on murskata kaiken läpi, käyttämällä nuolinäppäimiä ajamiseen ja hiirtä ympärille katsomiseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan rauhallinen ajelu, koska alueella on rankka sumu - Silent Hillin tyyliin - ja useimmat alueet näyttävät samalta, joten kaikessa on kyse siitä, että pidät itsesi hallinnassa, kun taistelet nähdäksesi missä olet menossa.

Asiat lähtevät epämiellyttävästä suoraan kohti pelottavaa todella nopeaan, kun pääset takaa-ajokohtaukseen. Tämä tarkoittaa edellä mainittuja autoja, jotka ajavat hellittämättä takaa. Svadlena on saanut tässä loistavan idean, asettamalla taustapeilin näytön oikeaan yläkulmaan. Sitä katsomalla kun näet, miten aggressiiviset ajovalot takanasi tulevat tyhjästä. Se on kuin kaikkein pahin painajainen.

Takaa-ajoa vähemmän pelottavaa on se, kun hyökkääjät lopulta saavat sinut kiinni, koska nämä heittäytyvät siinä vaiheessa täyteen toimintaelokuvamoodiin ja jyräävät autosi tieltä pois. Sen jälkeen joukko isokokoisia ukkoja kerääntyy autosi ympärille, ennen kuin kuvaruutu ehtii edes kertoa kuolemasta. Tilanteessa on hieman Benny Hill -vibaa, mutta jos kuvittelit, että kyseinen tapa kuolla on ainoa, niin ei hätää: voit aina heittää veivisi ajamalla vanhanaikaisesti suoraan seinää päin.

Pakeneminen on kuitenkin toisinaan hankalaa, sillä takaa-ajavat pirulaiset eivät anna periksi millään, minkä lisäksi suurissa nopeuksissa kolarin riski kasvaa huomattavasti. Beware ei ole mikään kauhupelien Forza, sillä jotta pito märillä ja mutaisilla teillä säilyisi, kulmat on otettava varovasti ja hitaasti. Ylinopeus ja huojuminen ovat vain hyviä tapoja pistää paketti kasaan ennen aikojaan.

Tämä on mainos:

Vaikka ilmeisesti häiritsee keskiyön ahdingot ovat suuri osa kokemusta, on myös arvoituksellinen kerronta, joka on vaikea purkaa. Itse asiassa on koko Reddit-yhteisö, joka on omistettu demo-sisällölle (vaikkakin varokaa spoilereista tietenkin), koska kohtaat salaperäisiä paikkoja ja hahmoja, jotka rikastuttavat kokemusta ja luovat runsaasti juonittelua. Se johtaa sinut tasapainottamaan haluasi tutkia ja löytää pelkääsi kohtaamaan uusia vaaroja eteenpäin.

Silent Hill -vertaus ei koske vain sumua, sillä Bewaressa on paljon muitakin samoja piirteitä, kuten luottamus tunnelmaan hyppysäikyttelyn sijaan. Taustapeilistä näkyviä valoja säestetään pahaenteisellä pianomusiikilla, mikä on yksi esimerkki niistä yksityskohdista, jotka pitävät pelaajan penkkinsä reunalla. Vaatii rohkeutta katsella ympärilleen, vain hämäriin ajovaloihin luottaen.

Visuaalisesti peli on vaikuttava, erityisesti valaistuksen osalta. Pimeä yö on oma juttunsa, mutta valoa käytetään säästeliäästi ja erittäin tehokkaasti, mukaan lukien oman ja muiden autojen ajovalot. Valon pitäisi olla toivon ja turvallisuuden symboli, mutta silti tuntuu, että jokin hyvin valaistu rakennus voisi aiheuttaa huolenaiheita. Olisiko siellä kenties turvaa pimeältä?

Beware jättää kiinnostuneet jälkitunnelmat, sillä on vaikea tietää, kuinka paljon olet nähnyt ja oletko löytänyt kaikki maailman synkät salaisuudet. Kerronta on tarkoituksellisen moniselitteistä, mutta ajaminen on jännittävää, koska pelkäät jatkuvasti ympäristöäsi. On mielenkiintoista nähdä, mihin Beware tästä pisteestä etenee ja pystyykö se säilyttämään jännittävän tunnelmansa.

Tämä on mainos:
BewareBewareBeware

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä