Suomi
Gamereactor
ennakot
Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

Peli joka pyrkii tuomaan yhteen kaksi hyvin erilaista kohderyhmää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2018 on merkittävä vuosi Pokémonin maailmassa. Pokémon Let's Go, Pikachu!/Let's Go, Eevee! on ensimmäinen kerta, kun sarja nähdään Nintendo Switchillä. Hybridikonsoli mahdollistaa Pokémonin pelaamisen isolla ruudulla, joka on ollut fanien toiveissa jo pitkään.

Let's Go on Game Freakin ja Pokémon Companyn antama nimi pelille, jonka on määrä houkutella astialle tavallinen konsolipelaaja, käsikonsolipelaaja ja uudemmat pelaajat, jotka heittelevät poképalloja kadulla älypuhelimillaan. Potentiaalia siis on houkutella kaikki pelaajat yhden ja saman nimikkeen pariin yhdistäen tavalliset roolipelielementit, omat pelimekaniikat ja vähän vaikutteita Pokémon Go'stakin.

Gamereactor pääsi kokeilemaan Pokémon Let's Go'ta. Testialueena oli Viridian Forest, joka sijaitsee Viridian Cityn takana. Aiempia pelejä pelanneet tuntevat paikan välittömästi tutuksi, vaikka yleinen ulkonäkö onkin menneitä versioita yksityiskohtaisempi. Suurin ero menneeseen on se, että taskuhirviöt ovat nyt koko ajan näkyvissä. Klassiset satunnaistaistelut pitkässä ruohossa loistavat poissaolollaan, ja nyt olioita liikkuu ympäriinsä vapaasti. Näin pelaaja pääsee valitsemaan taistonsa vapaasti.

Samoilevan taskuhirviön kanssa kohdatessa tapahtuu siirtymä Pokémon Go'sta tuttuun näkymään. Ensimmäisestä persoonasta kohdataan pokémon ja päätetään toimista: heittää pallo olion nappaamiseksi, käyttää tavaroita tai paeta. Legendaarisen olion kohdatessa on taisteltava niin kuin vanhoista peleistä muistaakin, koska moiset elukat ovat harvinaisia ja ne saadakseen on tehtävä töitäkin.

Tämä on mainos:
Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

On syytä mainita, että testatussa demossa ainoa ohjain oli Pokéball Plus. Mukana on kaksi nappia: yksi päällä ja yksi sivulla, jolla ohjataan liikkumista. Vehje on helppokäyttöinen, koskapa nappeja on vain kaksi. Pallo täytyy "heittää", ja järjestelmä ei ole aivan ongelmaton. Pelissä pallo lähtee matkaan, kun ranne tekee kaarevan liikkeen riippuen voimasta ja kulmasta. Aluksi pelimekaniikka tuntuu oudolta, mutta onneksi siihen tottuu nopeasti.

Mukaan matkoilleen voi ottaa minkä tahansa taskuolion tiimistään Pokéball Plussan mukana. Palloa ravistamalla syttyy valo ja ääni kuuluu. Testissä pääsi kokeilemaan vain Pikachun reaktioita, mutta kuulemma kaikki taskuhirviöt saa mukaansa kävelylle. Moisella tyylillä kyseinen taskuhirviö kartuttaa kokemuspisteitään. Klassiset kaksintaistelut muiden pokémon-kouluttajien kanssa ovat kuin ennenkin, ja niissä käytetään perinteisiä pelimekaniikkoja. Ensin valitaan taskuhirviö, ja sitten hyökätään vuoropohjaisesti otellen.

Taistelut eivät ole kovinkaan vaikeita, ja sen tarkoituskin. Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee! on tarkoitus olla mukava aloituspiste uusille pelaajille, ja rentouttavaa ajanvietettä veteraaneille. Sen vuoksi painopiste ei ole haasteellisissa taistoissa.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen testihetki Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee! -pelin parissa jätti halun nähdä ja kokea lisää. Uskoisin pelin miellyttävän niin uusia tulokkaita kuin veteraanejakin.

Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä