Suomi
Gamereactor
ennakot
Days Gone

Days Gone

Maailmanlopussa on vielä puhtia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sonyn oma Bend Studio saa nimensä Oregonin osavaltion pääkaupungista, ja juuri sinne Days Gonen tarina sijoittuu. Päähenkilö ja samalla entinen moottoripyöräilijä Deacon St. John ajaa moottoripyörällään metsien ja asutusalueiden halki maailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Mitä oikeastaan tapahtui? Sen on määrä selvitä tarinan kuluessa, jonka on määrä kestää noin 30 tuntia. Suurin osa väestöstä on muuttunut verenhimoisiksi freaker-olioiksi, jotka metsästävät säälittä ihmisiä repien ajoittain toisiaankin kappaleiksi.

Ensimmäisen tehtävän alkajaisiksi erittäin elokuvallinen The Walking Deadin mieleen tuova välivideo selventää alkutilanteen. Deacon tarvitsee uuden bensapumpun ajokkiinsa, mutta harmillisesti työpaja on pahasti freakereiden valtaama. Deaconin matkakumppani suostuu toimimaan syöttinä. Näin suurin osa pahiksista saadaan ohjattua pois työpajan luota. Perinteiseen tyyliin yhdistelemällä hiiviskelyä ja toimintaa pulmanratkonnan ja materiaalien keräämisen kanssa Deacon löytää tiensä työpajalle.

Erityisen vaikeaksi osoittautuu kohtaaminen newt-freaker-tyypin kanssa. Nämä nuoret freakerit näyttävät viattomilta, mutta hyppäävät liukkaasti Deaconin päälle tehden vahinkoa terävillä kynsillään. Kaikesta huolimatta newt näyttää hieman ihmislapselta, mutta se ei estä raivaamasta pirulaisia pois tieltä kyynisten kommenttien saattelemana. Näin esitellään pelaajalle Days Gonen armoton maailma, jossa tuntuu ripaus The Last of Usin tunnelmaa. Yhtäläisyydet kuitenkin loppuvat siihen, että molemmissa pelataan kolmannessa persoonassa maailmanlopun jälkeisessä maailmassa.

Days GoneDays GoneDays Gone
Tämä on mainos:

Days Gone on suunniteltu ennen kaikkea avoimen maailman peliksi. Erilaisilla ihmisten muodostamilla ryhmittymillä on niin ikään oma roolinsa. Tehtävän lopussa käy ilmi sekin, etteivät freakerit suinkaan ole tämän maailman julmimpia olioita. Pahin elikko on edelleen ihminen itse.

Avoimessa maailmassa on odotetusti paljon nähtävää ja koettavaa. Demossa pääsin kokeilemaan toistuvaa tehtävätyyppiä, joka on suuren freaker-lauman saattaminen pois päiviltä. Pahikset oleilevat hylätyllä rakennusalueella, ja niitä on paljon: useita satoja. Jopa kaukaa katsottuna moinen on vaikuttava ja uhkaava näky. Tehtävässä menestymisen ehtona on freakereiden määrän vähentäminen nollaan.

Ensimmäinen yritys moottoripyörällä menee pieleen yllättävän nopeasti. Ajokkia voi päivittää ja maalata uuteen uskoon, mutta se myös käyttäytyy oikeiden fysiikan lakien mukaan. Jokunen freaker toki menee lätyksi yhteentörmäyksessä, mutta varsin pian ajokki pysähtyy ja Deacon syödään.

On siis syytä katsoa tarkemmin laatikoihin piilotettuja aseita. Deacon voi kantaa mukanaan useita aseita samaan aikaan, ja tuliluikkujen heiluminen on hyvin animoitu hänen selkänsä päällä. Tällä kertaa mukana on raskastekoinen pamppu, pistooli, rynnäkkökivääri ja raskas konekivääri.

Tämä on mainos:

Freakereiden huiman lukumäärän ansiosta oliot pystyvät varsin nopeasti pääsemään alati lähemmäksi Deaconia harvennuksesta huolimatta. Tilanteen voi kääntää voitokseen ainoastaan ympäristöä hyödyntämällä. Rakennustyömaalla on räjähtäviä tynnyreitä, kuorma-autoja ja valmiiksi sahattuja puunrunkoja.

Testin aikana Playstation 4 Pro pysyttelee viileästi tilanteen tasalla, eikä nykimistä esiinny. Lisäksi onnistumisen tunne useamman reisille menneen yrityksen jälkeen on mahtava. Harmillisesti demo on ohi liian nopeasti. Helmikuun 22. päivä 2019 nähdään, millainen muu peli lopulta on.

Days GoneDays GoneDays Gone
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä