Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
Battlefield V

Battlefield V

Gamereactor kokeili taistelua yksin niin Libyassa, Ranskassa kuin Norjassakin.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterReddit

Vuoden 2016 Battlefield 1 lisäsi mukaan uudenlaisen yksinpeliosuuden War Stories, joka seuraili eri henkilöhahmojen sotaa monelta eri kantilta. Sama trendi jatkuu nyt Battlefield V:ssä. Gamereactor sai kutsun Lontooseen testaamaan neljää kaikkiaan viidestä War Stories -seikkailusta.

Ensimmäisenä on Prologue, joka nimensä mukaisesti antaa maistiaisen tulevasta. Lyhyissä pelipätkissä tarjotaan enemmänkin välähdyksiä: ensin saatetaan olla tankissa, ja sitten kuvakulma vaihtuukin tarkka-ampujan silmiin. Prologue toimii opastusosiona erilaisille pelimekaniikoille, ja siirtymät välähdyksien välillä ovat saumattomia. Näin pelaaja saa myös käsityksen konfliktin mittakaavasta. Kehittäjien mukaan se on osion tarkoituskin.

Pääsin pelaamaan Prologuen ohella kokonaan myös Norjaan sijoittuvan tarinan. Kaikki puhuvat norjaa, mutta onneksi tekstitys on englanniksi. Itse tapahtumissa otetaan runsaasti taiteellisia vapauksia, ja kehittäjien mukaan kyseessä on tietoinen ratkaisu. Päähenkilönä on Solveig, joka heti alussa koettaa pelastaa norjalaisen vastarintataistelijan maata miehittävien saksalaisten käsistä. Sen enempää paljastamatta voi sanoa sen, että tehtävä on hyvin avoin. Tämä lisää pelaajan käytössä olevia vaihtoehtoja. Myöhemmin täytyy soluttautua alueelle, jossa oma liittolainen on vangittuna. Tämä onnistuu joko ajamalla etuovista sisään kuorma-autolla tai hiippailemalla sisään kuorma-auton alla.

Norjan luminen ja avoin maisema tarjoaa leikkikentän, jossa toimia. Esimerkiksi maastossa voi hiihtää, ja vuoren laelta "spotata" kaikki vihut ennen hyökkäämistä. DICEn lähestymistapa tarinaan ja itse sotaan on virkistävä.

DICE on punonut oikean historian yhteen fiktion kanssa. Solveig pääseekin juonittelun jäljille, joka saattaa muuttaa koko maailman. Kyseessä on Saksan tavoite hankkia raskasta vettä atomipommia varten, joka oli ihan oikea Saksan operaatio toisen maailmansodan aikana. Esitystapa on hyvin hollywoodmainen, mutta tapahtumia katsotaan oikeiden historiallisten henkilöiden vinkkelistä.

Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V