Suomi
Gamereactor
ennakot
Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

Gamereactor pääsi pelaamaan seuraavaa Mortal Kombatia ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mortal Kombat on aiheuttanut pahennusta ensin pelihalleissa ja sittemmin kotikonsoleissa jo kohta 30 vuotta. Uusin osa Mortal Kombat 11 julkaistaan brutaalina taistelupelinä 23. huhtikuuta. Gamereactor pääsi kokeilemaan peliä muutaman tunnin ajan ennakkoon Chicagossa Netherrealm Studiosilla.

Tekijöiden tarkoituksena on antaa jotain uutta pelattavaa niin sarjan veteraaneille kuin uusille tulokkaillekin. Heti aluksi on sanottava, että ulkoisesti Mortal Kombat 11 näyttää kerrassaan upealta. Kasvoanimaatioita on paranneltu huomattavasti, joten ilmeet näyttävät aavemaisen aidoilta. Liikeanimaatioissa on aidolta vaikuttavaa massan tuntua, joka tekee suoritettavista liikkeistä entistäkin brutaalimman näköisiä. Jokainen hahmo tuntuu omanlaiseltaan pelatessa, joka johtuu sekä pelityyleistä että kunkin hahmon omista liikeanimaatioista.

Pelillisesti selkein uusi muutos on Fatal Blow. Tämän saa käyttää silloin, kun oman hahmon terveysmittari on pudonnut alle 30 prosentin. Kyseessä on helppo kahden napin painaminen, joka saattaa hyvinkin kääntää taistelun kulun. Mekaniikka tekee tappeluista paitsi mielenkiintoisia, myös pakottaa veteraanit olemaan varpaillaan erän loppupuolella. Niin ikään Fatal Blow antaa aloittelijoille ajoittain tilaisuuden loistaa, vaikka matsi muuten olisikin mennyt penkin alle. Fatal Blow'n vastapainona on Flawless Block, jolla onnistuessaan saa hyökänneen vastustajan pökerryksiin. Hyökkäävät ja puolustavat toiminnot on nyt jaettu kahteen erilliseen mittariin.

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11
Tämä on mainos:

Omassa valikossaan taistelijaa pääsee tuunaamaan niin kosmeettisen roinan, pelityylin kuin perk-kykyjenkin osalta. Toisin sanoen aseita voi vaihtaa, asuja testailla ja välivideoissa nähtäviä eleitä vaihtaa toiseen. Mukana on myös erillisiä augment-kykyjä, jotka ovat kertakäyttöisiä. Augment-lisien avulla saa tehtyä esimerkiksi tavallista enemmän vahinkoa. Moinen tietenkin muuttaa otteluiden tasapainoa, mutta ei kovinkaan paljoa. Netherrealm Studios tähdentää, että se aikoo pitää pelin reiluna niin verkossa kuin samallakin sohvalla.

Testauksen aikana pääsin kokeilemaan kymmentä erilaista hahmoa. Nämä olivat Kano, Sonya, Johnny Cage, Cassie Cage, Geras, Scorpion, Sub-Zero, Baraka, Raiden ja Skarlet. Jokaisella pelaaminen tuntui omanlaiseltaan, mikä on tietenkin tarkoituksenakin. Fatality-lopetukset ovat yhtä verisiä kuin ennenkin, ja onneksi myös hauskoja. Areenoita pääsin näkemään kolme kappaletta: Shang Tsung's Island Ruins, Special Forces Desert Command ja Black Dragon Fight Klub. Tarinatilan nimi on tällä kertaa Konquer.

Mortal Kombat 11 järjestää betatestin PS4:llä ja Xbox Onella alkaen 28. maaliskuuta pelinsä ennakkoon varanneille. Samalla saa pelattavakseen Shao Kahnin heti julkaisussa. Mortal Kombat 11 julkaistaan 23. huhtikuuta 2019 PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Nintendo Switchin versio on tulossa hieman myöhemmin.

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä