Suomi
Gamereactor
ennakot
Code Vein

Code Vein Network Test

Dark Souls, vampyyrit ja anime ovat ne asiat, joilla ihmiset tunnistavat Bandai Namcon tulevan toimintaroolipelin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Menneenä viikonloppuna oli käynnissä suljettu verkkoyhteyksien testaus tulevassa toimintaroolipelissä Code Vein. Pelasin demoa useita tunteja, ja sain siten jonkinlaisen käsityksen vaativasta pelattavuudesta ja moninpeliominaisuuksista. Aloitin pelaamisen odottaen tyystin Dark Soulsia animetyylillä. Ja itse asiassa pitkälti juuri sitä sainkin.

Code Vein sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen maailmaan, jossa maanpiiriä uhkaavat verenhimoiset demonit nimeltä Lost. Tarina muistuttaa tyypillistä vähäjärkistä animea, sillä päähenkilöä on siunattu erikoisella verellä, jolla voi puhdistaa myrkyttynyttä ympäristöä. Vastaavasti vieraan veren nauttiminen antaa uusia kykyjä. Tarina on kaikkiaan hyvin laimea verrattuna varsinaiseen pelattavuuteen.

Code Veinin pelattavuuden rakenne on hyvin samanlainen kuin sen esikuvassa Dark Soulsissa. Edistyminen vaatii haze-valuuttaa, jota saadaan vihollisia kaatamalla. Hazen menettää kuollessaan, ja uudelleensyntymispaikat eli välitallennuspisteet ovat tällä kertaa kristalleja. Levon ohella kristallien luona myös kehitetään omaa hahmoa. Kaiken kaikkiaan Code Veinin perustoiminnot on lainattu suoraan Dark Soulsilta ilman sen kummempia uudistuksia.

Code Vein painottaa erittäin runsaasti oman hahmon tuunausta. Hahmoluokat ovat nimeltään "blood code", jotka siis ovat käytännössä hahmon "buildeja" erilaisin painotuksin, passiivisin kyvyin ja vaihdettavin aktiivisin erikoiskyvyin. Tappelija loistaa lähietäisyyden miekanheiluttelussa, kun taas loitsija pystyy teleporttaamaan ja napsimaan pahiksia kaukaa tulipalloilla. Erilaisten yhdistelmien kokeileminen piti testin aikana mielen virkeänä pitkään, ja tyyliä voi vaihtaa lennossa milloin tahansa. Mukana on oikea tasapaino aloituksen helppouden ja toisaalta pelimekaanisen syvyyden kesken.

Tämä on mainos:

Grafiikka on erittäin tyyliteltyä ja esteettisesti miellyttävää katsella. Hahmojen asuvalinnat eivät kuitenkaan aina istu muuhun maailmanlopun tunnelmaan. Vastaavasti musiikki on vaihtelevaa aina klassisesta musiikista rockiin saakka.

Code VeinCode Vein

Code Veinin demon "pihvi" oli alue nimeltä Depths. Kyseessä on erikoinen luolasto, jossa päästään tutkimaan paikkoja tarinan myöhemmässä vaiheessa. Sinne ja tänne haarautuvaa paikkaa kansoittavat toinen toistaan vaikeammat pahikset. Haaste on todellinen, ja ajatuksella tehty eteneminen pakollista, mikäli aikoo jotain tulosta saada tehdyksi.

Edistyminen tuntuu samalta kuin Dark Soulsissa. Koko ajan pääsee hieman pidemmälle, ja oman hahmon kyvyt karttuvat siinä samalla. Keskeisiksi tekijöiksi tulevat paitsi taistelumekaniikan hallinta, myös muistin harjoittaminen. Vanhan reittinsä mielessä pitäen pystyy siis ennakoimaan, mitä tulossa on nurkan takana.

Tämä on mainos:

Esikuvansa mukaan Code Vein testaa brutaalilla tavalla pelaajan kärsivällisyyttä ja refleksejä. Mukana on onneksi moninpelaamiseen rohkaiseva SOS-ominaisuus. Code Veinissä voi siis kutsua itselleen apuvoimia verkon kautta, joka lievittääkin runsaasti niin haastetta kuin siitä seuraavaa turhautumistakin. Lajityypin veteraanit voivat halutessaan pelata kokonaan yksin, kuten kovan luokan pelaamiseen kuuluu.

Kun Code Vein aikanaan julkaistaan, tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millä tavalla moninpeli asettuu osaksi muuta kokonaisuutta. Toisin sanoen, vähentääkö kaverien apuun kutsuminen liiaksi pelin haastetasoa. Ainakin yksin pelattuna Code Veinista näyttää olevan muotoutumassa pätevä anime Dark Souls.

Code Vein
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Code VeinScore

Code Vein

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Darks Soulsilta kopioitu pelimekaniikka on saanut ylleen maalikerroksen animea.

0
Näin avautuu Code Veinin lehdistöloota

Näin avautuu Code Veinin lehdistöloota

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Bandai Namcon Code Vein on julkaistu, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Gamereactor sai haltuunsa toki myös niin sanotun press kitin, joka avataan juhlallisesti.....

0
Gamereactorin videoarviossa Code Vein

Gamereactorin videoarviossa Code Vein

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kovasti Dark Soulsia lainaava Code Vein on julkaistu, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täältä. Aina ei kuitenkaan huvita lukea, ja silloin kannattaa katsella alta...



Ladataan seuraavaa sisältöä