Suomi
Gamereactor
ennakot
F1 2020

F1 2020

Seuraava F1-peli on tulossa. On aika katsoa ennakkoon konepellin alle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Codemasters aikoo omien sanojensa mukaan saattaa julkisuuteen kunnianhimoisimman Formula 1 -pelinsä. Sarjan 11. osa rakentaa menneiden osien luomalle perustalle, ja lisää mukaan uuden hallinnointipelimuodon My Team, ja untuvikoille suunnatun Casual Moden. Julkaisu tapahtuu 10. heinäkuuta, ja Gamereactor sai kutsun ennakkoon katsomaan, millaista kaasuttelua on tulossa. Sanaista arkkuaan availi myös pelin ohjaaja Lee Mather.

My Team lupaa mullistaa isosti tutun Career-tilan, koska nyt pelaajat pääsevät tekemään oman F1-tiiminsä. Harmillisesti tätä pelitilaa ei päässyt ennakkoon testaamaan. Ideana on kuitenkin se, että oman tiimin brändäyksen ja identiteetin pääsee itse muovaamaan väreistä ja tunnuksista alkaen.

F1 2020F1 2020F1 2020

My Teamissa menestyminen ei riipu ainoastaan hyvistä ajotaidoista. Tiimin omistajana on pohdittava monia eri valvonnan alla olevia osioita: Aerodynamics, Chassis, Powertrain, Durability, Personnel ja Marketing. Matherin mukaan ajajan voi lähettää Training Campille saamaan lisää oppia, mutta silloin kuski ei ole käytettävissä muihin toimintoihin. Tällaiset pohdinnat tuovat tervetullutta vaihtelua ajamisen väleihin.

Tämä on mainos:

Se toinen hehkutettu pelimuoto on Casual Mode, jonka tarkoituksena on helpottaa untuvikkojen mukaan pääsemistä. Painetta vähennetään muun muassa siten, että ulos ajava palautetaan nopeasti takaisin radalle, ja maasto on helpommin ajettavaa. Valikoita on niin ikään yksinkertaistettu, jotta pyöriteltävää ei olisi niin paljon.

F1 2020F1 2020F1 2020

F1 2020 ottaa toki kokeneet ja vakavamieliset pelaajat huomioon, sillä HUD on nyt muokattava. Suunnilleen kaiken pääsee tuunaamaan mieleisekseen, joten ainakaan näkymiä ei voi syyttää, jos peli menee pieleen. Mukana on myös peruutuspeili, jos sellaisen haluaa mukaan laittaa.

Ratavalikoima on laajentunut Hanoi Street Circuitilla ja Circuit Park Zandvoortilla. Näin saadaan mukaan niin uutta kuin vanhaakin, sillä vietnamilainen rata valmistui viime vuonna, ja Zandvoort puolestaan jo vuonna 1939. Circuit Park Zandvoortilla on haastava kokoelma tiukkoja kurveja, mutta valitettavasti Hanoi Street Circuitia en päässyt kokeilemaan.

Tämä on mainos:
F1 2020F1 2020F1 2020

Odotetun paluun tekee jaetun ruudun moninpeli, jota ei ole ollut mukana sitten F1 2014 -pelin. Codemasters on tehnyt yhteistyötä toisen kehitystiimin kanssa, sillä jaetun ruudun meininki osoittautui "fyysisesti ja graafisesti erittäin intensiiviseksi". Jaetun ruudun moninpeli ei ole ainakaan vuoden 2020 aikana tulossa verkkokarkeloihin mukaan hieman Mario Kartin malliin. Mahdollisuutta tulevaisuuden päivityksestä ei kuitenkaan suljettu pois.

F1 2020 ei ole ristiinpelattava alustojen kesken, mutta Codemasters on ryhtynyt selvittämään moisen mahdollisuuden lisäämistä tulevaisuudessa. Myöskään seuraavan sukupolven versioista ei haluttu puhua, koska painopiste on selvästi nykyisen polven laitteissa. Uutena on mukana Google Stadia.

F1 2020 näyttää olevan muotoutumassa pitkäaikaisen sarjan helpoimmin lähestyttäväksi osaksi, ja tulossa on muutakin kuin pelkkä perinteinen vuosipäivitys. 10. heinäkuuta nähdään, mitä lopulta tuli.

HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
F1 Esports Series palaa 27. elokuuta

F1 Esports Series palaa 27. elokuuta

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

F1 Esports Seriesin neljäs kausi debytoi 27. elokuuta, ja kokonaan verkossa koronaviruksen aiheuttaman huolen vuoksi. Aluksi lähtee liikenteeseen Pro Draft Reveal...

0
GR Livessä tänään F1 2020

GR Livessä tänään F1 2020

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Codemastersin F1-ajelun vuosipäivitys julkaistaan huomenna, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Kurvailua tehdään tänään GR Livessä parin tunnin ajan. Liity mukaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä