Suomi
Gamereactor
ennakot
Twin Mirror

Twin Mirror

Valintoja painottava tarinavetoinen seikkailu vaikuttaa hyvältä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Monissa niin sanotuissa tarinavetoisissa peleissä pelaajalle tarjotaan valinnan illuusio, ja tässä on kunnostautunut muun muassa Dontnod peleillään Life is Strange, ja jossain määrin myös toisenlaisia valintoja painottava Vampyr. Nyt studiolta on tulossa seikkailupeli Twin Mirror, joka julkistettiin jo vuonna 2018. Pääsin pelaamaan noin 20 minuuttia kestävää demoa, ja kyllähän tämä lupaavalta vaikuttaa.

Twin MirrorTwin Mirror

Tapahtumat sijoittuvat Basswoodiin Länsi-Virginiaan. Tämä fiktiivinen kaupunki tunnetaan ennen kaikkea kaivostoiminnastaan, josta päähenkilö Sam pääsi pakenemaan joitakin vuosia aikaisemmin. Nyt on aika palata kotimaisemiin parhaan ystävän Nickin hautajaisiin, joka menehtyi auto-onnettomuudessa. Sam ei ole paluusta innoissaan, koska paikka tuo mieleen niin paljon huonoja muistoja. Demon aloitus on hyvinkin elokuvallinen, ja tunnelmaa vahvistaa loistavasti musiikki.

Tämä on mainos:

Sam on entinen tutkiva journalisti, joka on jättänyt kaiken vanhan taakseen. Hän on poikkeuksellisen analyyttinen, jonka seurauksena hän huomaa näennäisesti irrallisia johtolankoja pystyen nivomaan niitä yhteen. Samilla on myös poikkeuksellisen hyvä muisti. Tietoa prosessoidakseen Sam käyttää Mind Palacea, joka on ehkä se kokonaisuuden paras pelimekaniikka. Näin Sam pääsee käsiksi omien muistojensa tietopankkiin.

Demon aikana tästä Mind Palacesta sai esimakua. Basswoodiin saapuessaan Sam huomaa kiikarit, joka laukaisee surullisen muiston. Silloin joskus Sam kosi entistä tyttöystäväänsä Annaa. Pieleen meni, ja tämä epäonnistuminen oli osaltaan ajamassa Samia pois Basswoodista. Samalla käynnistyy toinen toiminto nimeltä Memento, jota pääsee katsomaan taukovalikosta. Nämä Samin muistot liittyvät pelin kerättäviin esineisiin, joiden löydyttyä Mementossa aukeaa uusi taustatarina kyseiselle esineelle.

Twin Mirror

Mukana on niin ikään toiminto Double. Kyseessä on eräänlainen Samin sisäinen ääni, joka kuuluu Samin joutuessa tekemään tärkeitä päätöksiä. Valinnoilla on tietenkin vaikutusta pelin tarinaan, ja ne vaikuttavat myös henkilöhahmojen välisiin suhteisiin.

Tämä on mainos:

Twin Mirrorissa ei ole selviä oikeita ja vääriä valintoja. Pelaaja tekee omat valintansa, eikä niistä erikseen tuomita. Tässä studio on jo aiemmin osoittanut kykynsä: pelaaja kertoo oman tarinansa, tai oikeammin pelaajalla on illuusio valinnanmahdollisuudesta kertoa oma tarinansa. On kiintoisaa nähdä, miten paljon tehdyt valinnat lopulta muokkaavat tarinaa lopullisessa pelissä.

Twin Mirror

Life is Strange -peleihin ja Vampyriin verrattuna Twin Mirror vaikuttaa tyylillisesti kypsemmältä, ja kuvallinen ilmaisu on aiempaa kehittyneempää. Elokuvien vaikutus on selvästi nähtävissä. Tarinan rytmitys on niin ikään onnistunut. Näin PC-version, ja tekijät vakuuttivat, ettei työ ole vielä valmis, mutta siitä huolimatta peli näytti jo nyt oikein hyvältä. Aiempia studion pelejä vaivanneet puisevat liikeanimaatiot ovat poissa, ja myös valaistustehosteet ovat aiempaa uskottavampia.

Näin Twin Mirrorista vain pienen palasen, mutta nähty oli vakuuttava palanen. Tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja oman lisänsä tuovat niin Mind Palace kuin Double. Julkaisun on määrä tapahtua vielä tänä vuonna PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Julkaisupäivä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä tiedossa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Videoarviossa Twin Mirror

Videoarviossa Twin Mirror

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Dontnod Entertainmentin uusin peli Twin Mirror on ulkona, ja Gamereactorin arvion voi lukea täällä. Aina ei kuitenkaan huvita lukea. Silloin Gamereactorin videoarvio....



Ladataan seuraavaa sisältöä