Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Do Not Feed the Monkeys 2099

Do Not Feed the Monkeys 2099 vie dystooppisen tirkistelyn tulevaisuuteen

Fictiorama Studiosin jatko-osa on tulossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuoden 2018 pelissä Do Not Feed the Monkeys oli tärkeää muistaa se, ettei apinoita saa ruokkia. Näin siis siinä tapauksessa, että oli liittymässä osaksi eliittijoukkoa Primate Observation Club. Kyseessä oli Fictiorama Studiosin mahtava pikselinen tirkistelysimulaattori. Gamereactor pääsi testaamaan demoa odotetusta jatko-osasta Do Not Feed the Monkeys 2099, ja lähestyminen on aiempaakin futuristisempaa ja teknisempää.

Päähenkilö asuu planeetalla Blue Blob0, jonka sponsorina toimii Blue Blob. Tavoitteena on olla se New Earth, ja asukkaita on monesta eri lajista. Pelaaja on ihminen, joka perii sedältään pääsyn etuoikeutettuun Primate Observation Clubiin. Tehtävänä on nuuskia ympäriinsä, mitä ihmettä eri häkeissä tapahtuu, ja ideana on toki saada aineistoa Clubin mainostamiseksi. Toisin sanoen tietokonepäätteen edessä on istuttava tuntikausia, ja sen ohella tarvitsee syödä, nukkua ja työtä tehdä toimeentulon takaamiseksi. Ja jos oikean elämän verot harmittavat, ei se ole mitään verrattuna Galactic Councilin määräämiin Earth Debt -maksuihin.

HQ

Alkuperäisessä pelissä oli jo valmiiksi käytössä joukko kameroita, ja jatko-osassa on paljon häkkejä. Ympäristö on kuitenkin aiempaa futuristisempi, intergalaktisempi ja sijoittuu teknologian hallitsemaan yhteiskuntaan. Ensimmäisen pelin maanpäälliset tilanteet on korvattu tuntemattomien planeettojen pintamaisemilla, avaruudessa leijuvilla satelliiteilla ja kuvilla ei-ihmislajeista toimittamassa päivittäisiä askareitaan. Viimeksi mainittu on demon perusteella sitä parasta antia.

Tämä on mainos:

Do Not Feed the Monkeys 2099 esittelee tilanteita, joissa ihmiset suoratoistavat verkkoon elämän ja kuoleman tilanteita, yhteydenpito hoidetaan ruutujen välityksellä etänä ja universumi leviää koko ajan suurten yhtiöiden rahojen turvin, mutta samalla leviävät saasteetkin. Kuulostaako tutulta? Jos unohdetaan elämän tutkiminen muilla planeetoilla ja avaruudessa matkustaminen, vaikuttaa vuoden 2099 yhteiskunta aika samalta kuin nykyäänkin.

Alkuperäinen peli oli varsin lyhyt. Jatko-osa on mukava tuulahdus alkuperäisen teoksen faneille, ja uusia tarinoita on tarjolla MonkeyVision 2.1:ssä. Pelattavuuden osalta muutoksia ei näytä olevan paljoakaan, mitä ei kannattanut odottaakaan. Häkkien lukumäärän ja futuristisen teeman osalta luvassa on erikoinen "digitaalinen tirkistelysimulaattori", joka julkaistaan Steamissa syksyllä.

Do Not Feed the Monkeys 2099Do Not Feed the Monkeys 2099
Do Not Feed the Monkeys 2099Do Not Feed the Monkeys 2099Do Not Feed the Monkeys 2099Do Not Feed the Monkeys 2099
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä