Suomi
Gamereactor
ennakot
Overwatch 2

Ennakossa Overwatch 2

Pääsimme kokeilemaan BlizzConissa odotetun teoksen uutta PvE-tarinatilaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vaikka tietovuodot olivatkin käytännössä jo paljastaneet asian, tunteet olivat silti pinnassa. Ja kun Overwatch 2 viimein vahvistettiin, yleisössä nieleskeltiin kyyneliä. Toki intohimoisen yleisön luomalla tunnelmalla oli tekemistä asian kanssa, mutta kyllähän Blizzard sai fiiliksen kattoon omilla julkaisuillaan. Kyseessä oli kuitenkin paras BlizzCon ainakaan viiteen vuoteen.

Kunhan olimme ensin katsoneet tuoreen trailerin sekä pelikuvavideon, säntäsimme pää kolmantena jalkana Overwatch-alueelle kokeilemaan itse teosta. Tarjolla oli kilpailullisen tilan sijasta uusittu PvE-moodi. Ratkaisu tunuu loogiselta, sillä se tarjoaa enemmän mahdollisuuksia taustoittaa Overwatch-universumia.

Näytillä ollut kartta vei meidät Rioon, joka osoittautui odotetusti värikkääksi ja huippumoderniksi. Harmillisesti brasilialaisen seesteisyys kuitenkin järkkyy robottien hyökätessä Lucion kotimaahan. Eihän tällaista voida hyväksyä, joten vihollisuhka on pysäytettävä keinolla millä tahansa. Rullalautaileva tiskijukkamme saa taistelupartiokseen Tracerin, Reinhardtin ja Mein.

Tämä on mainos:

Tehtävän alussa saa valita hahmonsa vain edellä mainitusta nelikosta. Muuta kaartia ei voi areenalle tuodakaan, mikä on perusteltu ratkaisu tarinan kannalta. Ennaltamäärätyn kvartetin mukanaoloa mehustetaan vielä Blizzardille tyypillisillä upeilla välivideoilla. Tekijät tuntuvat vain parantaneen menoaan ensimmäisestä Overwatchista, sillä jatko-osan juonta kuljetetaan hienosti eteenpäin myös toimintakohtausten aikana. Uuden grafiikkamoottorin mahdollisuudet todella perustelevat jatko-osan!

Overwatch 2
Overwatch 2

Jännittävän aloitusvideon jälkeen päästään seuraavan valinnan äärelle: minkä kakkostaidon haluan sankarilleni? Päätös ei ole yhdentekevä, sillä hahmojen passiiviset kyvyt määrittävät pelityyliä merkittävästi. Esimerkiksi Tracer voi ladata aseensa käyttäessään lisätaitoa tai parantaa Ultimate-kykyään. Vaihtoehdot näkyvät pelin eri vaiheissa, joten kaikkien mahdollisten ominaisuuksien tarkastaminen vaikuttaa erittäin kannattavalta. Pidentäähän se samalla pelin elinikääkin.

Tämä on mainos:

Toinen merkittävä juttu on mahdollisuus poimia taistelutantereelta esineitä, jotka mahdollistavat kykyjen käytön. Välineistö voi esimerkiksi luoda parantavan suojakentän tai Torbjörn-tyyppisen tykin. Kyvyillä on omat latausaikansa, mutta niiden oikea-aikainen käyttäminen saattaa hyvinkin kääntää taistelun voitokkaaksi. Huomasimme tämän, vaikka pelasimme tarjolla olleista vaihtoehdoista helpoimmalla. Elite-haaste lieneekin jo sellainen pähkinä purtavaksi, että vain huippuunsa hiotut tiimit selviävät niistä taistoista.

Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2

Uutuudet sulautuvat tyylikkäästi ensimmäisen Overwatchin perusteisiin. Ykkösosa tuntuu Overwatch 2:sta selvästi, sillä emme esimerkiksi huomanneet eroavaisuuksia liikkeessä tai aseissa. Kehitystyö on vasta aluillaan, mutta tuntuu kuin tekijät olisivat keskittyneet ennemmin hiomaan alkuperäistä hittiään kuin luomaan selvästi uutta.

Kun saimme yökerhon ja Rion kadut viimein puhdistettua roboteista, säntäsimme alukseemme ja suuntasimme kohti pomotaistoa. Isomman körilään rökittäminen muistuttaa hyvällä tavalla Destiny 2:n raideja, sillä tiimin yhteistyö todella tuntuu ainoalta mahdollisuudelta. Taistomme aikana kaksi soturia keskittyi pomon nujertamiseen samalla kun loput hävittivät viimeisetkin apurobotit.

Kun taistelu viimein laantui, nurkan takana odotti seuraava yllätys. Maistiaiseksi tarkoitettu tehtävä päättyi nimittäin todella jännittävään cliffhangeriin, jonka jäljiltä emme malta odottaa seuraavaa mahdollisuutta päästä Overwatch 2:n pariin. Onneksi tekijät vakuuttivat, että teoksesta ei tule episodipohjaista, vaan kaikki tehtävät ovat saatavissa alusta alkaen.

HQ

Tarinallinen Story Missions -tila on selvää jatkoa Hero Missions -operaatioille, jotka keskittyvät lähinnä yksittäisten hahmojen syventämiseen. Tarinatuokioihin pyritään tuomaan mahdollisimman paljon uudelleenpeluuarvoa, sillä operaatioiden luvataan paljastavan hahmoista jatkuvasti uusia puolia.

Vaikka toistaiseksi on aivan liian aikaista sanoa mitään varmaa Overwatch 2:sta, sen PvE-ominaisuudet osoittautuivat jo ensitestissä sykähdyttävän hauskaksi. Blizzardilla on selvästi vahva luotto universuminsa tarinoihin, ja jatko-osa tuntuukin menevän entistä syvemmälle. Muutokset tuntuvat niin hyviltä, että jäämme odottamaan seuraavaa kosketusta sekä tietysti varsinaista julkaisua innolla.

HQ
Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä