Suomi
Gamereactor
esports

Esports World Cup on julkistettu

Se korvaa Saudi-Arabiassa järjestettävän Gamers8-festivaalin ja järjestetään vuosittain.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kesän aikana esportsin ammattilaiset, organisaatiot ja pelaajat ympäri maailmaa kerääntyivät Saudi-Arabiaan Gamers8-festivaalille, joka kesti noin kuusi viikkoa. Megatapahtuma toi yhteen useita nimikkeitä ja isännöi kilpailuja, joissa oli miljoonia dollareita, ja se näyttää olleen menestys, koska nyt Saudi-Arabian kruununprinssi ja pääministeri Mohammed bin Salman bin Abdulaziz on ilmoittanut siitä, mitä kutsutaan Esports World Cup.

Tämä korvaa Gamers8:n, ja se järjestetään vuosittain joka kesä Riadissa, Saudi-Arabiassa. Myös siinä on erilaisia esports-nimikkeitä ja oletettavasti esports-historian suurin palkintopotti, vaikka tarkkaa lukua ei mainittu.

Tapahtuman järjestää Esports World Cup Foundation ja se näyttää toimivan osana Saudi-Arabian pyrkimyksiä jatkaa laajentumista videopelisektorille.

Epäilemättä Saudi-Arabiaan kohdistuu jatkuvaa kritiikkiä sen ihmisoikeustilanteesta LGBTQ+ -yhteisön suhteen ja naisten kohtelusta sekä siitä, että maa kohtaa edelleen syytöksiä urheilupesusta, Esports World Cup kohtaa myös kommentteja ihmisille, jotka pitävät sitä esportswashingina.

Esports World Cup on julkistettu


Ladataan seuraavaa sisältöä