Suomi
Gamereactor
ennakot
Everspace 2

Everspace 2

Lupaavan laadukas avaruusräime

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Everspace 2Everspace 2

Avaruustaistelua ja eräänlaista kolmannen persoonan toimintapeliä yhdistelevä Everspace 2 on jo Early Access -vaiheessa varsin miellyttävä ja hyvin toimiva avoimen maailman seikkailupeli. Edeltäjänsä niin sanottu roguelite-perinne on jätetty isolta osin syrjään, ja lopputuloksena on klassisempi pitkäkestoinen avaruusooppera.

Pelaajan varsin persoonaton alter ego Adam on lentäjä salaisella sotilastaustalla, joka ajautuu huonosta tilanteesta toiseen menettäen lopulta lähes kaiken omaa henkikultaansa lukuun ottamatta. Voimakkaiden vihollisten lisäksi Adam saa myös uusia ystäviä, jotka auttavat tätä pääsemään jaloilleen. Etenkin pelin alussa voimakkaasti läsnä oleva juoni ei ole kenties omaperäisin mahdollinen, mutta antaa hyvän pohjan ja motivaation avoimen maailman sekoilulle. Tässä kehitysvaiheessa juonisisältöä on muutaman tunnin verran ja lisää on todennäköisesti luvassa, kun peli lähenee lopullista julkaisuaan.

Everspace 2:n maailma on nykyisellään varsin isokokoinen ja täynnä tutkittavia asteroideja, avaruusasemia ja muuta pähkäiltävää. Skaalan tuntu on hyvä eikä se tunnu vain sarjalta yhteen linkitettyjä areenoita. Monessa kohteessa on myös jotain erityistä ympäristöllistä tarinankerrontaa kuten tuhoutuneita avaruusaluksia. Maailma tuntuu eletyltä.

Tämä on mainos:

Itse peliä voisi kutsua jonkinlaiseksi avoimen maailman avaruusräiskinnäksi roolipelimausteilla. Kuolema palauttaa pelaajan edelliseen automaattiseen tallennuspisteeseen, eikä palauta edistymistä enää melkein aloitusruutuun ykkösosan tapaan. Viisi erilaista alusta, reilu tusina erilaista asetta ja läjä päivitettäviä moduuleja mahdollistavat pelaajalle oman pelityylinsä mukaisen avaruushävittäjän luomisen.

Pelaaja voi räiskiä vastustajiaan kolmannen persoonan vinkkelistä niin tuikkusäteillä kuin erilaisilla ammuksilla tai ohjuksilla. Alus liikkuu sujuvasti kaikissa kolmessa ulottuvuudessa muistuttaen usein enemmän perinteistä räiskintäpeliä kuin lentämistä. Erilaiset avattavat erikoiskyvyt taas voivat kääntää taistelun kulun lamauttamalla ympäröivät vihulaiset sähkökenttään tai boostaamalla pelaajan nopeutta moninkertaiseksi takaa-ajoa tai pakenemista varten. Sekä hiiri että peliohjain toimivat mukavasti, joten kysymys on pitkälti mieltymyksistä.

Vihollisvalikoimassa on pienien hyttysten tavoin pörräävien alusten lisäksi isompia aluksia, toisia vahvistavia tukipurtiloita, avaruusasemien kylkiin pultattuja tykkitorneja ja niin edelleen. Pieniä "pomovastustajiakin" on, ja näiden tuhoamisesta palkitaan usein poikkeuksellisen tehokkailla päivityksillä omaan alukseen. Sisätiloissa ketterästi paikallaan leijuva alus voi harjoittaa myös pientä pulmanratkaisua kiinnittämällä voimanlähteitä tuhoutuneisiin laitteisiin ja niin edelleen.

Tämä on mainos:

Evespace 2 on jo tässä vaiheessa viihdyttävä ja kaunis avaruusräiskintä, joka vie pelisarjaa perinteisemmän pilottipelin suuntaan. Roolipelielementit antavat sille mukavaa edistymisen tuntua pelaajan avatessa uusia erikoiskykyjä alustaan samalla parantaen. Jos kehitys jatkuu luvatulla linjalla, Everspace 2:n pitäisi olla ilmestyessään todella pätevä ja monipuolinen paketti kaikille avaruustaistelun ystäville.

HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Jimm'sin Gamer-sarjan tehomasiinat ja paljon muuta löydät osoitteesta https://www.jimms.fi.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä