Suomi
Gamereactor
ennakot
Everspace

Everspace

Everspacen alfa-versiokin vakuuttaa jo karun kauniilla ja tunnelmallisella pelikokemuksellaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jonkin sortin poimuajo läväyttää avaruusalukseni keskelle asteroidivyöhykkeellä koristeltua avaruuden kolkkoa nurkkaa. Isojen palasiksi räjäytettyjen avaruusalusten osia lipuu rauhallisesti ohitseni. Tunnelma on kylmä ja yksinäinen, mutta näkymä on silti karun kaunis. Loputtomassa hautausmaassa ajelehtiminen saa väkisinkin ajattelemaan välitöntä kuolemaa, jota pitää loitolla ainoastaan aluksen ohuet seinät ja omat avaruuslentäjän taidot. Aluksen tekoäly herättää minut nopeasti ajatuksistani ja käy läpi lentämisen alkeet sekä toimintaohjeet elossa pysymiseen. Aluksen monipuolisen ohjailun läheisempään tutustumiseen ei jää kuitenkaan tarpeeksi aikaa kun tekoäly toteaa tutkassa hohkavien ja meitä lähestyvien punaisten pisteiden olevan avaruuspiraatteja. Nyt sitä mennään.

Avaruusaluksen ohjaaminen vaatii näppäriä sormia ja hyvää motoriikkaa. Sitä voi nimittäin lennättää normaalin kääntyilyn lisäksi myös sivuille sekä ylös ja alaspäin, eikä pyörimistä molempien akselien ympärikään ole unohdettu. Tähän lisätään vielä kaasu ja jarru, turboajo sekä kaksi erillistä ampumanappia, joten herruus avaruudesta pitää todellakin ansaita. Onneksi avaruudessa on tilaa kääntyillä ja pyöriä. Hetken sinkoilun jälkeen sain aluksen jo melkein tottelemaan minua. Ajatukset todellisesta lentäjä-ässästä kuitenkin haihtuvat pikaisesti, vihollisten saapuessa yleensä yli kahden hävittäjän ryhminä ja kuolema korjaa lähes poikkeuksetta.

Everspace
Everspace
Tämä on mainos:

Sotimisen lisäksi pelin oleellinen pelielementti on oman aluksen ehostus taisteluista saadun valuutan ja avaruudesta löytyvien resurssien avulla. Peli myös kääntää jatkuvat kuolemat voitokseen pitämällä aikaisemmat ehostukset ja kerätyt resurssit tallessa seuraavan pilotin hypätessä puikkoihin. Tämä niin sanottu uudestisyntyminen on myös tärkeä osa pelin juonta, jota ei valitettavasti avata kyseessä olevan pelin esiasteisessa alfa-versiossa. Vaikka peli alkaa niin sanotusti alusta pilotin jokaisen kuoleman jälkeen, on pelaajalla aina parempi alus allaan. Sattumanvaraisesti maailmaa luova ja tietyn verran valinnanvapautta tarjoava peli pitää huolen, että jokainen pelikerta on jollain muotoa erilainen.

Pelin graafinen ilme on yksinkertaisen nättiä. Kolkon ja kylmän avaruuden tuntua pidetään yllä sinisen sävytyksen avulla ja aavemaista tunnelmaa lisää leijailevan romun määrä. Pieniä elonmerkkejä tulee hillitysti avaruusalusten kiivaista taisteluista erilaisina aseineen ja räjähdyksineen sekä tähtien kirkkaasta loistosta taustalla. Selkeä pelkistetty ilme on tarkkaan harkittua ja istuu hienosti realistisen oloiseen avaruusmaisemaan.

Everspace
Everspace
Tämä on mainos:

Everspace on vaikea peli, eikä sen simulaation ja arcademaisen pelitavan yhdistely ole vielä tasapainossa. Tästä huolimatta jo tämä aikainen alfa-versio pystyy vakuuttamaan minut omaperäisyydellään. Peli lataa varsin vahvaa tunnelmaa tarkkaan mietityllä toteutuksellaan, mikä muistuttaa aikamme klassikoista, kuten Wing Commanderistä (Origin, 1990). Paljon innovatiivisia ratkaisuja avaruussotaan ammentava peli nostaa odotuksia ensi vuonna julkaistavaan lopulliseen versioon, joka lupaa vahvan ja omaperäisen tarinan teknisesti huolitellun pelin sieluksi.

Everspace

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa Everspacen PS4-versio

Arviossa Everspacen PS4-versio

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Huomenna tiistaina 22. toukokuuta julkaistaan avaruuspeli Everspacen PS4-versio jo markkinoilla olevien PC- ja Xbox One -versioiden lisäksi. Lue PS4-version arvio...

0
Katso Everspacen traileri

Katso Everspacen traileri

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Rockfish Games valmistautuu julkaisemaan "roguelike" avaruuspelinsä Everspace PC:lle ja Xbox Onelle 26. toukokuuta. Peli tukee PC:llä sekä Oculus Riftiä että HTC Viveä....

0
Everspace

Everspace

ENNAKKO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Everspacen alfa-versiokin vakuuttaa jo karun kauniilla ja tunnelmallisella pelikokemuksellaan.Ladataan seuraavaa sisältöä