Suomi
Gamereactor
arviot
F1 2018

F1 2018

Suorastaan loistava peli, joskaan ei täydellinen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

F1 2018 on se autopeli, jota lajityypin fanit ovat odottaneet jo vuosia. Se täyttää menneinä vuosina tyhjäksi jääneet pelilliset aukot, ja sekoittaa samalla onnistuneesti helposti lähestyttävyyttä realismin kanssa.

F1 2009, 2010 ja 2011 olivat jokainen pettymyksiä omilla tavoillaan. Sisältöä ei ollut tarpeeksi ja pelaaminen oli liian pelimäistä: realismin tunne oli kaukana. Pelaaminen oli toki hauskaa, mutta pitkäkestoisesta huvista ei voinut puhua. Sittemmin työtä on tehty paljon vuosien ajan, ja F1 2018 on suorastaan loistava peli.

Tämän vuoden F1-autot ovat tehokkaita vehkeitä. 1000 hevosvoimaa ja 730 kg takaavat nopeita kierrosaikoja. Codemasters onnistuu tavoittamaan vauhdin tunnun hyvin, ja tämä johtuu paljolti uusista rengasfysiikoista.

Suurin ero on renkaiden lämpötilassa, ja tuloksena on viime vuoden versiota selvästi haastavampi peli. Fysiikkamallinnus mittaa nyt sekä sisä- että ulkokumin, joka asettaa pelaajalle enemmän haastetta pidon hallinnassa. Tekoälyn ohjaamat kuskit ovat niin ikään tarkempia ajamisessaan kuin viime vuonna. Osa kuskeista on ehkä liian aggressiivisia, mutta muuten tarjolla on hyvin jännittävää ajamista.

Tämä on mainos:
F1 2018F1 2018F1 2018F1 2018

Codemasters on Polyphony Digitalin lailla lainannut joitakin ideoita koskien turvajärjestelyjä ja verkkopelaamista iRacingilta. Tavoitteena on hallita autoja paremmin verkkokisoissa, ja järjestelmä toimii hyvin, joskaan ei täydellisesti. Ajatus on kuitenkin loistava, sillä tarkoituksena on palkita pelaajia hyvästä ajamisesta ja rangaista muiden menoa pilaavia trolleja. Tuloksena on nautittavampaa menoa niille, jotka haluavat oikeasti pelata verkossa.

Muutakin nautittavaa on tarjolla. Aktiivinen ERS-järjestelmä (joka perustuu KERS-ideaan) on loistava samoin kuin simulaattorimainen tunnelma ja uudet rengasfysiikat. Mukana on myös 20 Classic Carsia, kun viime vuonna niitä oli vain 12.

Uratila on syvällisempi ja kiinnostavampi kuin koskaan ennen, ja ajatus päivityksien ansaitsemisesta voittamalla toimii hyvin. Graafisesti tavoitellaan selvästi realismia, kuten kuuluukin. Äänimaailma ei ole täydellinen, mutta kuitenkin tunnelmallinen varsinkin, jos päättää pelata ohjaamonäkymällä.

Tämä on mainos:

F1 2018 on hyvä peli sekä realismin perään kyselleille kuin lisää sisältöä halunneillekin. Syvyyttä on riittävästi, pelimuotoja runsaasti, haastetta piisaa ja ajamisen strategian pohtimisessa saa kulumaan kuukausia aikaa. Vaikka F1-pelit kiinnostaisivat vain ohimennen, kannattaa F1 2018 silti testata.

F1 2018F1 2018F1 2018
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Rengasfysiikka, vauhdin tunne, tekoäly, grafiikka ja ääni, paljon onnistunutta sisältöä
-
Vahinkomallinnus on vanhentunut
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

F1 2018 kärkeen brittien listalla

F1 2018 kärkeen brittien listalla

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Britit tunnetusti diggailevat jalkapallosta. Siksi onkin yllättävää, ettei Konamin Pro Evolution Soccer 2019 napannut ykköspallia saarivaltakunnan pelimyynneissä....Ladataan seuraavaa sisältöä