Suomi
Gamereactor
ennakot
F1 Manager 2023

F1 Manager 2023 on vaativa simulaatio

Simulaation jatko-osa lisää mukaan uusia ominaisuuksia ja parantaa pelattavuutta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

On tunnetusti hauskaa seurata urheilujoukkueen tekevän virheitä, ja perään julistaa kuinka itse olisi osannut paremmin. Videopelit antavat tilaisuuden kokeilla, olisiko todella niin ollut. Viime vuodesta alkaen Formula 1 -sirkusta on päässyt kokeilemaan sieltä tallin johtajan pallilta. Nyt on tulossa uusi ja päivitetty F1 Manager 2023. Gamereactor pääsi katsomaan ennakkoon, miten Frontier Developments on parannellut peliään viime vuoteen verrattuna.

Edeltäjänsä lailla myös F1 Manager 2023 on peli, johon pääsee helposti käsiksi. Ja näin varsinkin silloin, jos on jo valmiiksi ymmärrys Formula 1 -menosta. Nyt valitaan kisastrategia viikonlopuksi, säädetään autoa harjoitteluosion perusteella, valitaan rengaslaatu, pyydetään kuskia lisäämään vauhtia (tai hidastamaan) ja niin edelleen. Lisäksi on tietysti huolehdittava kuskin ja muun henkilökunnan tyytyväisyydestä ja työsopimusten ajantasaisuudesta. Ja sitten ovat vielä sponsorit ja muut yhteistyökumppanit ja niin edelleen.

Liiketoimintaan kuuluu myös auton kehitys ja päivittämisen strategia. Mitä osia haluaa kehittää, ja kuinka ne tehdään? Miten varikkotiimiä harjoitetaan mahdollisimman tehokkaaksi? Kuinka kootaan johtotiimi, jotta kaikki hoituu tehokkaasti, eikä kaikki vaadi johtajan eli pelaajan huomiota? Paljon on siis mietittävä, ja siltä sen kuuluukin tuntua. Kuten sanoin, simulaatio ja käyttöliittymä ovat helpot ymmärtää, ja jo muutamassa minuutissa pääsee työn touhuun. Ja kun asiaan syventyy, riittää opittavaa.

Tämä on mainos:

Varsinainen pelattavuus on sellainen, että pelaaja on katsoja Gran Prix -kisassa. Autot huristelevat rataa ympäri, mutta toisin kuin katsoja, pelaaja pomona ohjaa omaa kuskiaan kohti voittoa. Varsinaista ajamista ei ole, joten pelaaminen ei sikäli ole kovinkaan vaativaa. Autotkin tuntuvat liukuvan radalla kummallisesti. Moinen vie pohjaa eläytymiseltä, mutta toisaalta pelaaja muutenkin tuijottaa suurimmaksi osaksi tilastoja ja numeroita.

F1 Manager 2023
F1 Manager 2023F1 Manager 2023

Simulaatio on aiempaa parempaa, pelaajalle kerrotaan viime vuotta enemmän tietoa, ja päivitetty grafiikka on pääosin näyttävää. Mukana on muutama uusi tapa pelata. Race Replay mahdollistaa oikean 2023 kauden tärkeiden hetkien katsomisen uudelleen. Ennakkotestauksessa moinen koski Monacoa Aston Martinilla, ja tarkoituksena oli ohjata Fernando Alonso voittoon Max Verstappenista. Oikeasti näin ei tapahtunut, mutta pelaaja voi nyt tehdä tarvittavat voittoon vaadittavat muutokset.

Tämä on mainos:

Muuten F1 Manager 2023 on varsin vapaa siinä, miten pelataan. Esimerkiksi Red Bullilla voi olla mukavaa, mutta sitten tuntuu hyvältä hypätä Ferrarille. Isojen linjojen lisäksi mukana on pienempiäkin ominaisuuksia, kuten kuskin itseluottamuksen nostattamista kolarin jälkeen. Peli on kaikkiaan aiempaa hiotumpi ja tarkempi. Sama pätee myös muihin F1-tiimeihin, joita käskyttää tekoäly.

F1 Manager 2023F1 Manager 2023

Mikäli varsinainen ajaminen ei niin kiinnosta, mutta kaikenlainen taustalla vaikuttava logistiikka ja strategia senkin edestä, on F1 Manager 2023 kokeilemisen arvoinen. Se on hyvin vaativa simulaatio, mutta sitä tietenkin sopi odottaakin.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä