Suomi
GUIDE - SPONSOROITUA SISäLTöä

Fallout 76 -opas antaa vinkkejä Appalakkien joutomaalla selviytymiseksi vuonna 2022

Fallout juhlii 25 vuottaan. On siis aika laittaa kokoon opas uusille pelaajille, jotka ovat rientämässä Fallout 76 -pelin maailmaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Fallout juhlii 25 vuottaan, ja vähän aiemmin Bethesda laittoi Fallout 76 -pelin ilmaiseksi kokonaisen viikon ajaksi. Fallout 76 juhli taannoin neljättä syntymäpäiväänsä, ja hiljan linjoille saatiin uusi laajennus The Pitt. Ja kuten nimi jo paljastaa, pelaajat pääsevät maailmanlopun jälkeisen Pittsburghin maisemiin. Monet ovat jo varmaankin tutkineet City of Steeliä ilmaisen viikon merkeissä, mutta silti Appalakkien joutomaalla samoilee uusia pelaajia. Heille on nyt tarjolla kätevä opas siihen, miten vuonna 2022 joutomaalla kannattaa toimia.

HQ

Ensiksi kannattaa erikoistua (S.P.E.C.I.A.L.)

Fallout 76 -pelissä on S.P.E.C.I.A.L. -mekaniikka, jossa voi kehittää oman pelihahmonsa erilaisia ominaisuuksia. Ampumisesta pitävän kannattaa panostaa sellaisiin kuin Strength, Perception ja Agility. Jos taas pitää rakentelusta ja nikkaroinnista, on syytä valita Intelligence. Ajatuksena on se, että S.P.E.C.I.A.L. tarjoaa mahdollisuuden luoda monipuolisesti omanlaisensa pelihahmon. Mieleen saattaa tulla panostaa vähän kaikkeen, jotta sitten osaa vähän kaikkea. Niinkin voi toki tehdä, mutta hyödyllisempää on valita tyyli ja keskittyä siihen. Näin omasta pelihahmosta tulee pystyvämpi selviytyjä maailmanlopun jälkeisessä joutomaassa.

Puhu kaikille kohdatuille

Maailmanlopun jälkeisestä joutomaasta huolimatta Appalakit tarjoaa kodin monenlaisille erilaisille henkilöhahmoille. On hyvä ottaa tavaksi puhua kaikille kohdatuille, koska silloin voi saada neuvoja tai palkitsevia tehtäviä suoritettavaksi. Jos siis kyseinen henkilöhahmo vaikuttaa ystävälliseltä. Älä kuitenkaan koeta tehdä tuttavuutta Deathclaw'n kanssa.

Älä hamstraa kaikkea

Appalakit on iso alue, ja siellä on paljon sellaista tavaraa, jota ei tarvitse. Ei siis kannata poimia kaikkea näkemäänsä mukaan. Matkaa siis kevein kantamuksin, pudottele pois kaikki tarpeeton ja arvoton pitäen kaiken aikaa hieman tilaa siltä varalta, että jotain kiinnostavaa tulee vastaan.

Fallout 76Fallout 76

Valitse viisaasti CAMPin paikka

Appalakit on siis iso paikka, ja jalkaisin kulkeminen ottaa oman aikansa. Pikamatkustus on toki mahdollista, mutta usein se maksaa valuuttaa eli pullonkorkkeja. Kuitenkin Vault 76 ja se pelaajan oma CAMP ovat poikkeuksia. Vault 76 on siellä missä on, mutta oman CAMPin paikan voi päättää itse. Kannattaa siis miettiä, mihin sen laittaa.

Kuolema on hidaste, mutta ei päätepiste

Kun oma CAMP on asetettu älykkäästi maastoon, ei kuolema ole kuin hidaste. Kuoleminen ei toki ole suositeltavaa, sillä varusteet ja muut roinat jäävät niille sijoilleen. Mutta joka tapauksessa kuolema ei ole kaiken loppu. Pelaaja ilmaantuu taas peliin muutamaan eri paikkaan, joista yksi valittava on se oma CAMP. Siksi ennen vaativan tehtävän aloittamista kannattaa asettaa se CAMP lähistölle, jolloin epäonnistumisesta ei seuraa kovinkaan montaa harmaata hiusta.

VATS on ystävä

Kovemmat pelaajat eivät ehkä tarvitse apua tulitaisteluissa, mutta VATS (Vault-Tec Assisted Targeting System) on silti oiva apu. Sen avulla joutomaata voi tutkailla aivan uudella tavalla. Erilaisia vaaroja on helpompi havaita ja pahisten heikkoja kohtia nähdä paremmin, joten VATS tekee monin tavoin elämän helpommaksi. Ja tietysti niiden kriittisten osumien saaminen on helpompaa, mikä on aina hieno juttu.

Fallout 76

Oikeat ystävät ovat nekin tärkeitä

VATS on tärkeä, mutta oikeat ystävät ovat nekin iso asia. Fallout 76 on pelattavissa yksin, mutta elämä muuttuu helpommaksi ja hauskemmaksi kavereiden kanssa, kun on aika suorittaa vaikea tehtävä. Kerää siis kavereita kokoon, puhu kohdatuille tien päällä ja hoida homma kotiin.

Muista pitää hauskaa!

Appalakkien maastossa toki selviydytään, mutta aina kannattaa muistaa pitää hauskaa. Tutulta polulta poikkeaminen, nurkkien nuuskiminen, kavereiden seuraan lyöttäytyminen, uusien ihmisten tapaaminen ja niin päin pois. Maailma on iso paikka, joten muista pitää hauskaa. Muista myös kertoa näistä vinkeistä kanssapelaajillesi.

Fallout 76Fallout 76Fallout 76

Fallout 76 on saatavilla PC:lle, Playstationille ja Xboxille. Peli on mukana myös Game Passissa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä